Cursussen en trainingen

Parnassia Groep bundelt geestelijke gezondheidszorg voor allerlei psychiatrische problemen. Naast behandelingen kan jouw patiënt ook allerhande cursussen en trainingen volgen. Vaak zijn deze gratis. Kijk voor een training bij jou in de buurt in onderstaand activiteitenoverzicht.

Componence Asset List

regulier-logo-brijder-jeugd-nieuw.png
De cursus bestaat uit vijf avonden en is voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen (12-23 jaar) problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken of beeldscherm gebruiken. 

Waarom deze cursus?

Wanneer uw kind overmatig middelen gebruikt, kan dit binnen het gezin problemen opleveren.

•    Voelt u zich machteloos?
•    Lukt het niet voldoende om het gedrag van uw kind bij te sturen?
•    Levert alle energie die u inzet vrijwel niets op?

Brijder Jeugd reikt u tijdens deze cursus kennis en handvatten aan om de regie weer in handen te krijgen.

Inhoud cursus

In vijf bijeenkomsten gaan we onder andere in op het liefdevol begrenzen en de communicatie binnen het gezin. Tevens krijgt u praktische informatie om anders met uw kid om te gaan. U gaat met de aangeboden lesstof aan de slag en met andere ouders in gesprek. 

Een aantal doelen

•    Opvoedvaardigheden verhogen.
•    Opvoedstress verlagen.
•    De communicatie binnen het gezin verbeteren.
•    Grenzen leren stellen.
•    Ervaringen uitwisselen met andere ouders.

De hoeveelheid deelnemende ouders is van maximaal zes gezinssituatie. Het cursusaanbod is online of op locatie in Noord- en Zuid Holland.
Voor ouders met een kind dat problematisch gebruik maakt van het beeldscherm is er de cursus Help mijn kind kan niet zonder beeldscherm.  

De ervaring van een vader en moeder

'De cursus is voor ons het startpunt geworden van het terugpakken van de controle. Door deze cursus is de sfeer in huis een stuk verbeterd. De verhalen van andere ouders in dezelfde situatie en de ondersteunende kracht van de begeleiders steunden ons en maakten het effect van een verslaving duidelijk. Hadden we deze cursus maar jaren eerder had gevolgd, niet omdat de verslaving daarmee stopt, maar omdat het veel stress bij ons weg heeft genomen en dat is pure winst!' 

Groepsgrootte 12 deelnemers
Datum en locatie Bekijk beschikbaarheid
Duur 5 cursusavonden 
Informatie 088 - 358 22 60 of preventie@brijder.nl

Brijder Jeugd organiseert ook webinars. Heeft u een webinar gemist en wilt u die terugkijken? Kijk dan verder op onze Webinar pagina.

Beschikbare locaties en datums

Live of online

In overleg met de deelnemers wordt besloten of de cursus online of op een locatie in Noord- en Zuid-Holland zal plaatsvinden
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Informatie

Duur
5 avonden van 2 uur
Type
Cursus
Kosten
Gratis