Verwijzerspunt

Direct en dichtbij

Ben je (huis)arts, hulpverlener of medewerker van een zorginstelling? Op deze pagina informeren we je graag over het aanbod van Parnassia Groep en hoe je snel en gemakkelijk kunt doorverwijzen naar één van de zorgmerken van Parnassia Groep.

Wij bieden alle zorg voor psychische en verslavingsproblemen. Direct en dichtbij in of rondom jouw praktijk of bij jou in de wijk. Zo zitten we dicht bij jouw patiënt in de buurt.

Volledig online behandelen: hoe werkt dat? Geen wachtlijst, direct aan de slag!

Voor cliënten waarvan je denkt dat een online behandeling geschikt is, bieden wij een volledig online behandeling via beeldbellen met een ggz-professional, ondersteund door een app en online module. Hiervoor is geen wachttijd. Aanmelden kan via Zorgdomein.
Meer weten? Lees hier hoe online behandeling ook voor de patiënt werkt.

Direct inzicht hebben in de status van jouw cliënten? Wij sluiten je graag aan op het Parnassia Groep portaal. Voordeel van het portaal is dat je direct en veilig vanuit jouw HIS toegang hebt tot deze VIPLive applicatie. Tevens kan jouw POH vanuit dit portaal e-health aan jouw patiënt aanbieden.

Bekijk de mogelijkheden van het Parnassia Groep portaal.

Wij bieden:

Ondersteuning voor in jouw praktijk

Cursus en Training, Praktijkondersteuning, ook specifieke voor jeugd (POH-GGZ jeugd), , online zelfhulpmodules voor jouw patiënt en anonieme online behandeling.

Basis GGZ en specialistische GGZ

Wij bieden ondersteuning bij alle hulpvragen, van lichte tot (zeer) zware problematiek. Indigo verzorgt de Basis GGZ voor alle organisaties van Parnassia Groep. Bekijk het aanbod Basis GGZ.
Voor specialistische ggz hebben wij verschillende zorgmerken met ieder een eigen specialisme. Bekijk het aanbod specialistische ggz.
Het is bij ons mogelijk om (een deel van de) behandeling online te volgen. Bekijk ons online behandelaanbod.
Hulp nodig bij het verwijzen naar één van onze zorgonderdelen? Gebruik de verwijskaart. Hierop zie je in één oogopslag ons zorgaanbod.

Consultatie en collegiaal overleg

Wil je intercollegiaal overleg met een psychiater over de behandeling en medicatie van jouw cliënt? Of wil je een psychiatrisch diagnostisch consult voor jouw cliënt in jouw eigen praktijk? Vraag consultatie aan via het Parnassia Groep Portaal of via het verwijzerspunt. Bekijk welke vormen van consultatie wij je bieden.

Hoogcomplexe ggz-zorg

Als een cliënt met een hoogcomplexe hulpvraag via de reguliere routes niet de juiste specialistische hulp krijgt, kun je voor overleg of verwijzing contact opnemen met ons Verwijzerspunt. Wij kunnen dan onderzoeken of binnen de zorgbedrijven van Parnassia Groep adequate hulp geboden kan worden of brengen de hulpvraag in bij de regionale casuïstiektafels waar Parnassia Groep aan deelneemt.

Het Verwijzerspunt is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 08.30 tot 17.00 uur op 088  - 357 10 57. Je kunt je contactgegevens (a.u.b. geen cliëntgegevens delen via dit algemene e-mailadres) ook mailen naar verwijzers@parnassiagroep.nl dan nemen wij contact op.

Ons aanbod in ZorgDomein beter te vinden

Ruim 85% van de huisartsen gebruikt ZorgDomein om cliënten naar de juiste zorg te verwijzen. Ook Parnassia Groep is te vinden op ZorgDomein. Uit gesprekken met onze verwijzers bleek echter dat er ruimte was voor verbeteringen. Wij hebben deze geïnventariseerd en de afgelopen periode hard gewerkt en onze vermeldingen in ZorgDomein verder uitgebreid. Zo krijg je een volledig beeld van ons zorgaanbod met betrekking tot geestelijke gezondheidszorg.

Bekijk de belangrijkste wijzigingen

Contact Verwijzerspunt

Snel en gemakkelijk contact met één van de zorgmerken van Parnassia Groep? Speciaal voor verwijzers heeft Parnassia Groep het Verwijzerspunt opgericht.

Bel of mail het Verwijzerspunt via 088  - 357 10 57 of verwijzers@parnassiagroep.nl. Op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur.

Buiten kantoortijden bel je met ons algemene nummer 088  - 357 13 57.