Verwijzerspunt

Direct en dichtbij

Ben je (huis)arts, hulpverlener of medewerker van een zorginstelling? Op deze pagina informeren we je graag over het aanbod van Parnassia Groep en hoe je snel en gemakkelijk kunt doorverwijzen naar één van de zorgmerken van Parnassia Groep.

Wij bieden alle zorg voor psychische en verslavingsproblemen. Direct en dichtbij in of rondom jouw praktijk of bij jou in de wijk. Zo zitten we dicht bij jouw cliënten in de buurt.

Volledig online behandelen: hoe werkt dat? Snel aan de slag!

Voor cliënten waarvan je denkt dat een online behandeling geschikt is, bieden wij een volledig online behandeling via beeldbellen met een ggz-professional, ondersteund door een app en online module. Aanmelden kan via ZorgDomein. Meer weten? Lees hier hoe online behandeling ook voor je cliënt werkt.

Direct inzicht hebben in de status van jouw cliënten? Wij sluiten je graag aan op het Parnassia Groep portaal. Voordeel van het portaal is dat je direct en veilig vanuit jouw HIS toegang hebt tot deze VIPLive applicatie. Tevens kan jouw POH vanuit dit portaal e-health aan jouw cliënt aanbieden.

Bekijk de mogelijkheden van het Parnassia Groep portaal.

Wij bieden:

Ondersteuning voor in jouw praktijk

Cursus en Training, Praktijkondersteuning, ook specifieke voor jeugd (POH-GGZ jeugd), online zelfhulpmodules voor jouw cliënt en anonieme online behandeling.

Basis GGZ en specialistische GGZ

Wij bieden ondersteuning bij alle hulpvragen, van lichte tot (zeer) zware problematiek. Indigo verzorgt de Basis GGZ voor alle organisaties van Parnassia Groep. Bekijk het aanbod Basis GGZ.
Voor specialistische ggz hebben wij verschillende zorgmerken met ieder een eigen specialisme. Bekijk het aanbod specialistische ggz.
Het is bij ons mogelijk om (een deel van de) behandeling online te volgen. Bekijk ons online behandelaanbod.
Hulp nodig bij het verwijzen naar één van onze zorgonderdelen? Gebruik de verwijskaart. Hierop zie je in één oogopslag ons zorgaanbod.

Consultatie en collegiaal overleg

Wil je intercollegiaal overleg met een psychiater over de behandeling en medicatie van jouw cliënt? Of wil je een psychiatrisch diagnostisch consult voor jouw cliënt in jouw eigen praktijk? Vraag consultatie aan via het Parnassia Groep Portaal of via het verwijzerspunt. Bekijk welke vormen van consultatie wij je bieden.

TOPGGz

Mensen met psychische problemen worden in eerste instantie behandeld in de 1ste en 2de lijn. Is de problematiek te complex of te uniek, brengt de behandeling niet het verwachte resultaat, dan kan een advies (second opinion) gevraagd worden bij een gespecialiseerde TOPGGz-afdeling.   

Deze afdeling geeft zijn mening over de diagnose of geeft advies over de behandelstrategie, maar neemt de behandeling niet over. De behandelaar (aanvrager van een second opinion) beslist of het advies van de TOPGGz-afdeling opgevolgd wordt.  

De TOPGGz-afdelingen bieden hoog gespecialiseerde zorg (topklinische zorg) die gebaseerd is op de laatste wetenschappelijke inzichten. Afdelingen met het TOPGGz-keurmerk hebben aangetoond dat ze zeer gespecialiseerde cliëntenzorg combineren met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek doen en nieuw opgedane kennis breed delen.  

Binnen Parnassia Groep hebben een aantal afdelingen dit TOPGGz-keurmerk.

Contact Verwijzerspunt

Snel en gemakkelijk contact met één van de zorgmerken van Parnassia Groep? Speciaal voor verwijzers heeft Parnassia Groep het Verwijzerspunt opgericht.

Het Verwijzerspunt is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 08.30 tot 17.00 uur op 088  - 357 10 57. Je kunt je contactgegevens (a.u.b. geen cliëntgegevens delen via dit algemene e-mailadres) ook mailen naar verwijzers@parnassiagroep.nl dan nemen wij contact op.

Buiten kantoortijden bel je met ons algemene nummer 088  - 357 13 57.