Onze behandelingen gaan door

Onze behandelingen gaan door

regulier-vrouw-laptop-telefoon2.png

Parnassia Groep vindt het belangrijk dat jij jouw behandeling kunt voortzetten en dat psychische hulp ook in deze periode toegankelijk blijft. Daarom bieden wij diverse mogelijkheden om op een goede manier hulp te krijgen. Samen met jou bekijken we welke vorm van behandelen het meest bij jou past. Laat je problemen niet erger worden dan nodig is! Wij staan voor je klaar.

 

1. Telefonisch contact

Bij telefonisch contact met de behandelaar wordt de behandeling via de telefoon voortgezet. Je ziet elkaar niet. Het enige dat je nodig hebt is een vaste of mobiele telefoon.

2. Videobellen

Videobellen betekent dat via een beveiligde online omgeving een beeldverbinding tot stand wordt gebracht, zodat de patiënt en de behandelaar elkaar zien. Deze vorm van behandeling wordt op het moment het meest ingezet. De patiënt heeft alleen een smartphone nodig en een WIFI of 4G verbinding. De behandelaar stuurt vooraf informatie hoe je op de online omgeving kan komen.

3. Online behandeling

Een 100% online behandeling is een concept waarbij de gehele behandeling online plaatsvindt. In tegenstelling tot een reguliere behandeling, zie je je behandelaar echt alleen via de beveiligde online omgeving. Tussendoor registreer je in een app wat je meemaakt en voelt en de online behandelaar kan daarop reageren. Ook maakt chatten met je behandelaar deel uit van een 100% online behandeling.

Volwassenen

Op dit moment zijn voor volwassenen de volgende 100% online behandelingen beschikbaar: Angst, Depressie en Trauma. Voor meer informatie kan je terecht op de websites van Indigo, PsyQ en i-psy. Heb je milde klachten en zoek je ondersteuning om weer in balans te komen, ga dan naar Indigo. Loop je helemaal vast in je dagelijks handelen en levert dit ook direct problemen op voor jou of je directe omgeving, kijk dan bij PsyQ. i-psy tenslotte biedt interculturele zorg.

Jeugd en/of ouders

Voor jeugd en/of ouders is er ook een online aanbod en worden er zowel online als face-to-face groepsbehandelingen gegeven (o.a. ASS, ADHD en stemmings- en hechtingsproblematiek). Kijk op de website van Youz voor meer informatie.  

Jouw veiligheid en die van onze collega’s is tijdens een bezoek op één van onze locties het allerbelangrijkste. We vragen je daarom voordat je bij ons op bezoek kom 'veilige zorg op onze locaties'.

Mocht een situatie vragen om acute zorg of opname in één van onze klinieken, dan kan dat. Op al onze locaties houden we ons vanzelfsprekend aan de RIVM-maatregelen.

Om onze patiënten en collega’s te beschermen, is bezoek aan onze klinieken helaas niet altijd mogelijk. We kijken per locatie naar mogelijkheden om op een veilige manier bezoek te kunnen ontvangen.

We bekijken per patiënt of een huisbezoek noodzakelijk is of dat we een andere manier van contact en behandeling aanbieden. Bij medisch noodzakelijke zorg komen wij natuurlijk wel langs. Voorafgaand aan een huisbezoek stellen we enkele vragen om het risico op besmetting voor de behandelaar en patiënt te beperken.

Dagbesteding is mogelijk als 1,5 meter afstand tussen alle groepsleden is gegarandeerd. Cliënten worden op afspraak uitgenodigd. Deelnemers mogen geen klachten hebben, zoals verkoudheid, hoesten, ademhalingsklachten en/of koorts.

Lees eerst 'veilige zorg op onze locaties' voordat je een locatie bezoekt

Laat je psychische problemen niet erger worden dan nodig

Heb je behoefte aan psychische hulp, neem dan contact op met je huisarts en vraag om een doorverwijzing. Voorkom dat je psychische problemen erger worden. Of het nu om een intake gaat of om een behandeling: je kunt bij ons terecht.