Behandelen op afstand

Onze behandelingen gaan door

Behandelen op afstand

1. Telefonisch contact

Bij telefonisch contact met de behandelaar wordt de behandeling via de telefoon voortgezet. Je ziet elkaar niet. Het enige dat je nodig hebt is een vaste of mobiele telefoon.

2. Videobellen

Videobellen betekent dat via een beveiligde online omgeving een beeldverbinding tot stand wordt gebracht, zodat de patiënt en de behandelaar elkaar zien. Deze vorm van behandeling wordt op het moment het meest ingezet. De patiënt heeft alleen een smartphone nodig en een WIFI of 4G verbinding. De behandelaar stuurt vooraf informatie hoe je op de online omgeving kan komen.

3. Online behandeling

Een 100% online behandeling is een concept waarbij de gehele behandeling online plaatsvindt. In tegenstelling tot een reguliere behandeling, zie je je behandelaar echt alleen via de beveiligde online omgeving. Tussendoor registreer je in een app wat je meemaakt en voelt en de online behandelaar kan daarop reageren. Ook maakt chatten met je behandelaar deel uit van een 100% online behandeling.

Volwassenen

Op dit moment zijn voor volwassenen de volgende 100% online behandelingen beschikbaar: Angst, Depressie en Trauma. Voor meer informatie kan je terecht op de websites van IndigoPsyQ en i-psy. Heb je milde klachten en zoek je ondersteuning om weer in balans te komen, ga dan naar Indigo. Loop je helemaal vast in je dagelijks handelen en levert dit ook direct problemen op voor jou of je directe omgeving, kijk dan bij PsyQ. i-psy tenslotte biedt interculturele zorg.

Jeugd en/of ouders

Voor jeugd en/of ouders is er ook een online aanbod en worden er zowel online als face-to-face groepsbehandelingen gegeven (o.a. ASS, ADHD en stemmings- en hechtingsproblematiek). Kijk op de website van Youz voor meer informatie.