Ondersteuning, psychologische hulp en nazorg voor professionals

Ondersteuning, psychologische hulp en nazorg voor professionals

regulier-zorg-vrouw-masker.jpg

Werk je met of in de nabijheid van coronapatiënten? Dat kan impact hebben op je mentale gesteldheid. Misschien heb je last van bijvoorbeeld stress, spanning of onzekerheid? Als specialist in de geestelijke gezondheidzorg weet Parnassia Groep hoe belangrijk de juiste ondersteuning in moeilijke perioden is. Daarom staan onze behandelaren voor je klaar. Geheel kosteloos en anoniem. Neem contact met ons op via 088 357 16 66.

Voor wie?

Professionals die beroepsmatig voor of met coronapatiënten werken kunnen bij ons terecht. Het gaat om professionals zoals bijvoorbeeld (huis)artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, begeleiders, medewerkers in de facilitaire dienst (waaronder schoonmaak), politie en brandweer. Onze hulp is beschikbaar in de regio’s: Haaglanden (Den Haag en omgeving), Rijnmond (Rotterdam en omgeving)  en Kennemerland/Zaanstreek-Waterland (Alkmaar, Haarlem, Zaanstad en omgeving). Behoor je hier niet toe? Kijk dan hier.

Waar kunnen we je mee helpen?

We kunnen je helpen met klachten die je hebt door de confrontatie met een aanhoudende toename van ernstige zieke patiënten, emotionele momenten met familie en naasten van patiënten of bijvoorbeeld de hoge werkdruk of werkbelasting.

Denk aan klachten als:

  • Angst, onzekerheid en spanningen
  • Stress
  • Slapeloosheid
  • Onrust binnen je gezin
  • Bestaande problemen die verergeren
  • Andere psychische klachten

Wat kunnen we voor je doen?

Als specialist in de geestelijke gezondheidzorg weten we hoe belangrijk de juiste ondersteuning in moeilijke perioden is. Hierom stelt Parnassia Groep behandelaren ter beschikking voor professionals die werken met of in nabijheid van coronapatiënten. De behandelaren zijn gespecialiseerd in de preventie en behandeling van stressklachten en stellen zich op als professioneel luisterend oor en geven hierbij ondersteuning in maximaal drie gesprekken.

Anoniem en kosteloos

De hulp die wordt geboden is anoniem en er zijn geen kosten aan verbonden. Het gaat dus niet ten koste van het eigen risico en er is ook geen verwijsbrief van een huisarts nodig. Professionals kunnen rechtstreeks contact opnemen door te bellen naar 088 357 16 66. In overleg wordt er dan een afspraak gemaakt met een gespecialiseerde behandelaar. Mocht er meer nodig zijn dan deze ondersteuning dan kan samen met de specialist bekeken worden welke intensievere mogelijkheden er zijn.