Paginakop - Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een dringende vraag die hieronder niet beantwoord wordt? Neem dan contact met ons op.

Nee, wij bieden verschillende manieren om met elkaar in contact te blijven zonder elkaar op een locatie te ontmoeten. Je behandelaar zal voor de afspraak contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Het kan zijn dat de afspraak wordt omgezet naar telefonisch contact. Of jullie kiezen voor videobellen of in sommige gevallen zelfs voor een 100% online behandeling. Jouw behandelaar is door ons goed geïnformeerd over de drie opties, waardoor de afspraak gewoon door kan gaan.

Wij zijn blij je, na de versoepelingen van de coronamaatregelen, weer te mogen ontvangen bij ons op locatie. Een behandelaar neemt contact met je op om samen te bekijken hoe de behandeling zo goed mogelijk gestart of voortgezet kan worden. Wij bellen in de meeste gevallen via een anoniem nummer.

Om de kans op verspreiding van het coronavirus te beperken vindt een deel van de behandelingen ook nog steeds plaats door telefonische afspraken of online contact.

Voordat je een locatie bezoekt, vragen we je ter voorbereiding 'veilige zorg op onze locaties' te lezen.

Wij zijn blij u, na de versoepelingen van de coronamaatregelen, weer te mogen ontvangen bij ons op locatie. Dit betekent dat we uw groepsbehandeling kunnen starten of voortzetten. Hierbij garanderen we een afstand van 1,5 meter tussen de groepsleden en vanzelfsprekend hanteren we de RIVM hygiëne- en veiligheidsmaatregelen.

Om de kans op verspreiding van het coronavirus te beperken vindt een deel van de groepsbehandelingen ook nog steeds plaats door de inzet van digitale middelen. Een behandelaar neemt contact met je op om samen te bespreken welke vorm van behandelen het beste bij jou past.

Voor groepsbehandelingen met kinderen tot 12 jaar geldt de 1,5 meter afstand niet. Tussen behandelaren (onderling) en kinderen geldt de 1,5 meter afstand wel, deze nemen we vanzelfsprekend in acht.

Voordat je een locatie bezoekt, vragen we je ter voorbereiding 'veilige zorg op onze locaties' te lezen.

Huisbezoeken zijn de afgelopen weken door de versoepeling van de coronamaatregelen zoveel als mogelijk gecontinueerd. Ook nu bekijken wij per patiënt of een huisbezoek noodzakelijk is of dat een alternatieve vorm van contact en behandeling aangeboden kan worden. Je bespreekt dit samen met je behandelaar.

Onze zorg en begeleiding in de klinieken en woonvormen gaat door zoals je gewend bent. Daarnaast blijft ook de crisisdienst actief én blijven we zorgen voor alle patiënten die verplichte zorg ontvangen.

De huidige bezoekregeling blijft gehandhaafd, bezoek is helaas niet welkom en patiënten mogen niet in grote mate van binnen naar buiten lopen. Om zo de kans op besmetting van kwetsbare personen te beperken. Wel is het op sommige locaties van Parnassia Groep al mogelijkheden om bezoek te ontvangen in een Flexvisit. De Flexvisit is een bezoekcontainer met twee aparte ingangen en een doorzichtige middenwand. Zo kunt u contact met elkaar hebben zonder elkaar aan te raken.

Op de klinische locaties van Youz kunnen de kinderen en jongeren – onder strikte voorwaarden– bezoek ontvangen. De wijze waarop het bezoek plaatsvindt, is per locatie afgestemd op de cliënten en de mogelijkheden van het gebouw. Voorafgaand aan het bezoek wordt met elkaar besproken welke afspraken gelden. Bezoek kan alleen komen indien gezond.

Voor jou veiligheid en die van onze collega’s vragen we je voordat je ons bezoekt 'veilige zorg op onze locaties' te lezen.

Als je last hebt van kortademigheid, neusverkoudheid, loopneus, niezen, hoesten, verhoging of koorts dan vragen we je om niet naar op bezoek te komen.

Omdat we de komende periode onze patiënten niet meer fysiek op een locatie ontvangen, is er gekeken naar andere vormen van behandeling. Er zijn drie manieren waarop we deze periode contact afspraken plannen met onze patiënten. Jouw behandelaar kan er meer over vertellen en bekijkt samen met jou wat voor jou het beste werkt:

  1. Telefonisch contact
  2. Videobellen
  3. 100% online behandelingen

Lees hier meer over

Door de maatregelen tegen het coronavirus werken veel mensen thuis. Hoe ga jij en eventueel je gezin hiermee om? Het Nederlands Jeugdinstituut geeft op haar website tips die hier richting aan kunnen geven.
De uitbraak van het coronavirus levert veel vragen bij kinderen en jongeren op. Hoe leg je kinderen uit wat er aan de hand is? De professionals van Youz hebben een aantal tips voor je.
De situatie rondom het coronavirus kan voor extra ontregeling in gezinnen zorgen. Dit kan zorgen voor stress en ruzie. Zeker als je vooral binnenshuis moet leven en het leggen van contacten nu moeilijker is. We hebben wat tips en belangrijke telefoonnummers voor je op een rijtje gezet.
Een lange tijd afgezonderd zijn is voor iedereen mentaal zwaar. Of je nou psychische klachten hebt of niet. We hebben een aantal tips om het makkelijker te maken.

Veel mensen ervaren meer psychische problemen door de coronacrisis. Misschien pieker je meer, slaap je slecht en voel je je somber door het thuiszitten. Het is belangrijk om over deze problemen te praten. Bij Parnassia Groep hebben wij professionele kennis in huis om je verder te helpen. Onze psychologen luisteren en adviseren graag. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden. Meer informatie en aanmelden.

Werk je als professional met of in de nabijheid van coronapatiënten? Kijk dan hier.

Wij bieden, geheel kosteloos en anoniem, ondersteuning, psychologische hulp en nazorg. Meer informatie.
Drugsinfoteam heeft tips en antwoorden op veelgestelde vragen over drugsgebruik en het coronavirus. Meer informatie.

Ja, graag zelfs. We hebben verschillende vacatures. Je kunt direct solliciteren via de vacature van je keuze. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen om samen te bespreken wat het beste bij je past.

Houd er wel rekening mee dat het contact dat we hebben telefonisch is of via beeldbellen. Bekijk onze sollicitatieprocedure