Een  naaste, vriend of familielid met een psychisch probleem en/ of verslaving is niet niks. Een ander helpen: mooi natuurlijk. Maar hoe blijf  je zelf overeind? Parnassia heeft familie en naasten hoog in het vaandel staan. Daarom organiseert Indigo – onderdeel van Parnassia Groep – samen met andere organisaties speciaal activiteiten voor hen. Ze  heeft half oktober tot half november uitgeroepen tot De maand van familie en naasten. En biedt vier activiteiten om je te ondersteunen.

Blijf overeind

Hoe steun je je partner, familielid, vriend(in) of buur die worstelt met een psychisch en/of verslavingsprobleem – zonder er zelf aan onderdoor te gaan? Een depressieve buurvrouw, een vriend die verslaafd is aan alcohol of drugs of een familielid met schizofrenie. Het doet toch wat met je. Als betrokkene moet je op je hoede zijn. Voordat je het weet, loop je zelf risico. Daarom is het belangrijk dat je op tijd informatie en steun zoekt. Zodat je je naaste goed kunt blijven helpen en tegelijkertijd zelf overeind blijft.

Gratis activiteiten voor jou

De vier activiteiten die Indigo, samen met diverse familie-organisaties, organiseert zijn: 

  • 17 oktober: een webinar over omgaan met psychische en/ of verslavingsproblemen.
  • 23 oktober: een Informatiemarkt en theatervoorstelling 'Hou me los’ in Theater aan het Spui in Den Haag – samen met Kompassie. De infomarkt is van 16.00 tot 21.30 uur, met verschillende zorgprofessionals, ook van landelijke familie-organisaties, zoals de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen (LSFVP), Nederlandse Vereniging voor Autisme (LVA) en Ypsilon. De voorstelling is van 19.30 tot 20.30 uur. Ook is er gratis soep en een broodje. Meld je aan via: info@kompassie.nl of zie een voorproefje op: www.krachtvanbeleving.nl.
  • 10 november: een informatiemarkt met familie- en lotgenotengroepen uit regio Haaglanden. En een filmvoorstelling in het Dakota theater in Den Haag van 13.00 uur tot 17.00 uur. (meer informatie volgt)
  • 9 november en 21 november:  workshops Zorgen voor een naaste. Je krijgt tips hoe je zelf overeind blijft. De Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen geeft informatie over de rol en de positie van de familievertrouwenspersoon. En je kunt vragen stellen of ervaringen delen met lotgenoten.

Voor wie

Alle activiteiten zijn kosteloos en geschikt voor naasten en familie van alle leeftijden. Ook als professional of vrijwilliger ben je van harte welkom.

Samenwerking

Indigo organiseert de activiteiten voor familie en naasten samen met verschillende familieorganisaties, zoals Kompassie, het Landelijke Stichting Familie Vertrouwens Personen (LSFVP) en andere Parnassia Groep onderdelen, zoals Brijder, Reakt en Parnassia.

Meer informatie

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie. Ook via facebook en twitter geven we aandacht aan De maand van familie en naasten.

Ursula Dewkalie
Indigo afdeling Preventie
088 357 10 60 | 06 51 29 61 34
preventie@indigohaaglanden.nl
www.indigowest.nl/preventie

Na deze maand?

Ook na deze maand is onze aandacht nog net zo hard bij familie, vrienden en naasten. De zorg voor familie en naasten past in het familiebeleid van Parnassia Groep.

We bieden voor alle onderdelen van Parnassia Groep: