In memoriam

Martin Nieuwstad, voorzitter ccr, overleden

Mede dankzij zijn inzet is de medezeggenschap van cliënten binnen Parnassia Groep geprofessionaliseerd.

​​​​​​​Met groot verdriet en ongeloof hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Martin Nieuwstad, de voorzitter van de Concerncliëntenraad van Parnassia Groep.
Het verdriet om zijn verlies is groot. Wij zijn een fijn mens verloren, die naast zijn drang om het beste voor de cliënten voor elkaar te krijgen, altijd behulpzaam was en voor iedereen klaarstond.

In Martin verliezen wij een kleurrijk en aimabel persoon. Hij is vanaf 2009 intensief betrokken geweest bij de medezeggenschap van cliënten binnen Parnassia Groep. Mede dankzij zijn inzet is de medezeggenschap van de cliënten geprofessionaliseerd.

Hij begon ooit als raadslid van de cliëntenraad van Palier, nu onderdeel van Fivoor. Vanaf 2011 was hij lid van het dagelijks bestuur van de Concerncliëntenraad, waarvan hij sinds 1 januari 2020 voorzitter was. Dit was een grote wens van hem. In deze rol had hij recentelijk nog een ontmoeting met koningin Maxima, iets waar hij trots op was. Het heeft helaas niet zo mogen zijn dat hij het voorzitterschap lang heeft kunnen vervullen.

Hij heeft grote inbreng en invloed gehad als het gaat om het verbeteren van de behandeling van onze cliënten. En dat deed hij door te doen, dichtbij de cliënt. Bijvoorbeeld door mee te eten op afdelingen om de kwaliteit van de voeding te testen en door het inzetten van zijn ervaringsdeskundigheid daar waar die anderen kon helpen.

In zijn ontmoetingen met anderen wist hij altijd de juiste toon te vinden, respectvol, waardoor er goed werd geluisterd naar zijn inbreng. Dat was van grote waarde bij de themabijeenkomsten die hij organiseerde voor de medezeggenschap, als ook voor het herstelfestival (voor en door cliënten) waar hij actief bij betrokken was.
Wij leven mee met zijn familie en vrienden, en iedereen die getroffen is door dit grote verlies.
Martin, dank voor alles wat je voor de medezeggenschap cliënten hebt gedaan, wij zullen je missen.

Concerncliëntenraad en raad van bestuur Parnassia Groep