Over vrijwilligerswerk

Over vrijwilligerswerk

regulier-werkenbijvrijwilliger.png

Als vrijwilliger kun je veel betekenen voor mensen met psychische problemen. Je geeft cliënten extra aandacht, je brengt plezier en afleiding, je richt je op de gezonde kant van cliënten en je brengt de buitenwereld naar binnen. Kortom, je laat cliënten merken dat zij er toe doen.

Welkom bij PG

Bij Parnassia Groep werken 788 vrijwilligers (inclusief medezeggenschap cliënten). Onze cliënten - mensen met psychische problemen - kunnen inmiddels niet meer zonder hen. Daarom zijn wij heel blij met iedere nieuwe vrijwilliger. Voor ons zijn vrijwilligers van onschatbare waarde. Zij geven onze cliënten extra aandacht, plezier en afleiding. Ze bakken bijvoorbeeld pannenkoeken of gaan wandelen met cliënten. Kortom: zij geven kleur aan het leven van onze cliënten. 

In onderstaande video maak je kennis met vrijwilligers Maryana, Marinus en Yente. Zij hebben elk hun eigen beweegredenen om zich in te zetten voor onze cliënten. Maryana: "Ik zie dit werk eigenlijk als een vriendschap opbouwen met iemand".

We maken graag kennis met je

Als je als vrijwilliger bij ons aan de slag wil, maken we natuurlijk eerst graag kennis met jou. We kijken of er een klik is op de locatie waar je aan de slag gaat en geven je graag uitleg, een rondleiding en bespreken welke activiteiten je kunt gaan doen.
Als je als vrijwilligerswerk bij ons aan de slag wil, maken we afspraken over:

  • de startdatum
  • het aantal dagen
  • het aantal uren (maximaal 4 uur per dag en maximaal 20 uur per week)
  • de werktijden
  • wie je contactpersoon is
  • je rechten en plichten

Als er geen match is, zoeken we samen een andere afdeling of activiteit. We willen graag dat je goed op je plek zit.

Neem direct contact op >

Inschrijven als vrijwilliger

Voor nieuwe vrijwilligers geldt altijd een proefperiode van twee maanden. In de periode bekijk je of het vrijwilligerswerk bevalt. Als dit zo is, word je ingeschreven in ons personeelssysteem. Hiervoor vragen we je een kopie van een geldig ID-bewijs en een Verklaring Omtrent Gedrag in te leveren. Na inschrijving ontvang je een vrijwilligersovereenkomst en een declaratieformulier. Je wordt door Parnassia Groep verzekerd tegen ongevallen en aansprakelijkheid. Ook ontvang je  een reiskostenvergoeding.

Meer informatie

Lees meer informatie in onze folder Vrijwilligerswerk bij Parnassia Groep. Om een beeld te krijgen over wat het vrijwilligerswerk bij ons inhoudt, kun je ook de verhalen van Cor en Nel lezen.