Paginakop - collega's over pg

Collega's over Parnassia Groep

Plezier in je werk hebben is belangrijk. Onze collega’s vertellen wat hun werk zo boeiend maakt. Ze zijn allemaal verschillend, maar ze delen één passie; hun liefde voor het vak. Het werk vraagt soms veel van ze, maar geeft ook enorm veel voldoening. Wat zij doen, doet ertoe.

Fatma Geneidi - basispsycholoog bij i-psy

“Werken bij Parnassia Groep betekent voor mij dat ik mijn eigen achtergrond kan inzetten om mensen te helpen. Dat vind ik heel erg belangrijk. Ook is er veel ruimte en vrijheid om eigen ideeën tot werkelijkheid te maken. Zo heb ik onlangs samen met mijn collega een groepsbehandeling ontwikkeld voor Arabisch sprekende vrouwen met een vluchtelingenachtergrond die bij ons op de wachtlijst staan. Resilience & Interconnection Therapy (RIT). Door deze vrouwen bij elkaar te brengen hebben wij in korte tijd de klachten kunnen verminderen én de wachttijd ingekort. Dubbele winst dus! Daar ben ik ontzettend trots op.”

Vincent Bovenlander - coördinator bij De Banjaard, Youz

“Werken bij Parnassia Groep betekent voor mij dat je de kans krijgt om je hard te maken voor verbeteringen en bij te dragen aan innovatie. Door gewoon te dóen. Een aantal keer per jaar organiseer ik bijvoorbeeld met een aantal collega’s van andere zorgbedrijven een Collega-tour en gaan we in gesprek met inspirerende collega’s uit de organisatie. Stephan Valk, onze voorzitter Raad van Bestuur was onze eerst gast. Over wat goed gaat, maar vooral wat wij vinden dat beter kan in de organisatie.

Een mooi voorbeeld van je kansen waar te maken, is de Banjaard-bus een behandelkamer op wielen waardoor we cliënten in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen behandelen. Bedacht door onze psychiater en manager Zorg, Corine van Vliet. We noemen hem ‘GIJS: GGZ in jouw straat’. Naar verwachting maakt Gijs na de zomervakantie zijn eerste ritje. Daar ben ik ontzettend trots op!”

Anne-Marie van der Klugt - psycholoog bij PsyQ online

“Werken bij Parnassia Groep betekent voor mij dat je de kans krijgt om mee te werken aan innovatieve behandelmethoden waarbij ik mijn grenzen letterlijk en figuurlijk kan verleggen. Zo werk ik sinds januari 2019 bij PsyQ online. Door de flexibiliteit van online behandelen kan ik mijn werk als psycholoog combineren met mijn andere grote passie: vliegen. Ik vlieg al sinds 2017 als stewardess de hele wereld over. Ik kan dit blijven doen zonder dat dit ten koste gaat van de tijd voor mijn cliënten. Zo sprak ik onlangs nog een cliënt vanuit mijn hotelkamer in Kuala Lumpur. Het online behandelen geeft mij de mogelijkheid er voor iemand te zijn op die momenten dat het er écht toe doet.”

Joris van der Vlugt - psychiater bij de Medisch Psychiatrische Unit, Antes

“Werken bij Parnassia Groep betekent voor mij de mogelijkheid om wetenschappelijk onderzoek te doen in een werk- en leerklimaat waarin autonomie en teamspirit voorop staan. Hierdoor kunnen we de meest innovatieve behandelingen blijven bieden. Samen met mijn zeer kundige collega’s en een fantastisch team van professionals, blijven we zo in staat om complexe en vaak kwetsbare cliëntengroep zorg op maat te bieden. Momenteel onderzoeken we de voorspelbaarheid van cognitieve problemen na elektroconvulsietherapie (ECT). Daarnaast doen we stervensbegeleiding bij EPA-cliënten. Ons volgende doel is het TOPGGz-keurmerk binnenhalen.”

Marrije van den Hoogen - klinisch casemanager bij Parnassia

“Werken bij Parnassia Groep betekent voor mij dat ik me kan ontwikkelen op meerdere fronten. Zo volg ik momenteel de leerroute ‘Talent voor Zorg’ van de Parnassia Groep Academie en krijg ik de kans mijn vakkennis verder te verbreden. Daarnaast heb ik inmiddels mijn eigen ‘vlog’ en neem ik kijkers mee in ons dagelijks werk. Zo hoop ik meer mensen te inspireren om voor ons mooie vak en organisatie te kiezen.

Mijn collega’s en de manier waarop wij samenwerken zijn een bron van inspiratie. Ondanks de hoge werkdruk en de complexiteit van ons werk, blijven we met elkaar lachen en staan we voor elkaar klaar. We maken moeilijke situaties bespreekbaar en varen niet op de paniek van een ander. Dit creëert rust en dat stralen we ook uit naar onze cliënten. ‘In een goede sfeer bereik je meer’ is dan ook onze lijfspreuk!”

Sjoerd Wieten - preventiedeskundige bij Brijder Jeugd

“Werken bij Parnassia Groep betekent voor mij dat ik me heb kunnen ontwikkelen tot de professional die ik nu ben. De hoeveelheid kennis en expertise die er binnen de organisatie zit, maakt dat ik nooit uitgeleerd ben.

Van oorsprong ben ik onderwijzer. Vijf jaar heb ik voor de klas gestaan in het basisonderwijs. Het overbrengen van informatie zit er daarom goed in. Verslavingsgedrag heeft mij altijd geïntrigeerd. Als medewerker bij de afdeling preventie van Brijder Jeugd geef ik voorlichting aan jongeren over de risico’s van alcohol, drugsgebruik, gokken en gamen en kom veel op scholen en bij mensen thuis. De stap naar Parnassia Groep twee jaar geleden, maakte het mogelijk om onderwijs en verslaving te combineren.”

Collega's over Parnassia Groep - video

Video's - collega's over Parnassia Groep