Vacatures Verslavingsarts

Vacatures voor verslavingsarts

regulier-werkenbijverslavingsarts.png

Mensen met een verslaving hebben vaak complexe problematiek op medisch, psychologisch en sociaal gebied. Het is een aandoening met een chronisch en onregelmatig karakter, vaak gekenmerkt door gedrags- en persoonlijkheidsstoornissen, psychische klachten en lichamelijke aandoeningen. Als verslavingsarts ben je dus zowel bezig met lichaam als geest.

Dat maakt het werk als verslavingsarts interessant en uitdagend, zeker als je weet dat je bij ons poliklinisch, klinisch of outreachend aan de slag kan. En werk je liever met ouderen, volwassenen of met jongeren? Laat weten waar jouw voorkeur naar uitgaan en wij vinden voor jou een passende plek.

Vacatures verslavingsarts

Wat bieden we verslavingsartsen?

Zelf professioneel en persoonlijke groeien

De verslavingsgeneeskunde is een relatief jong en dynamisch vakgebied, dat nog volop in ontwikkeling is. Om als verslavingsarts hierop blijvend aan te sluiten zijn er voldoende mogelijkheden tot (bij)scholing, trainingen, seminars, etc.. We hebben een eigen Academie die zorgt dat je persoonlijk en professioneel kan blijven groeien. Verder bieden we je mogelijkheid om aan onze wetenschappelijke onderzoeken bij te dragen voor zowel jongeren als volwassenen.

Collega’s laten groeien

Liever niet in de schoolbanken, maar voor de klas? Als verslavingsarts ben je betrokken bij het opleiden van co-assistenten, AIOS verslavingsgeneeskunde en AIOS psychiatrie. Daarnaast scholen verslavingsartsen regelmatig collega artsen en collega’s uit andere disciplines.

Binnen Parnassia Groep hebben we 18 specialismegroep, waaronder de specialismegroep Verslaving. Door hieraan deel te nemen, ondersteun je behandelteams met kennis en consultatie en zet je lijnen uit voor scholing, onderzoek en innovatie. Jouw kennis wordt bij ons gewaardeerd en verder gebracht.

Veel verantwoordelijkheid

Je werkt bij ons in kleinschalige professionele teams bestaande uit verschillende disciplines. Als verslavingsarts heb je de mogelijkheid bij ons om regiebehandelaar te zijn. Dit betekent dat je het zorgproces coördineert, het eerste aanspreekpunt bent voor de patiënt en zijn naasten en inhoudelijk sturing geeft aan collega’s binnen het multidisciplinaire team. Een grote verantwoordelijkheid.

Vast contract

Vanaf je eerste werkdag krijg je meteen een vast contract zodat je met zekerheid je loopbaan binnen Parnassia Groep vorm en inhoud kan geven. Ook denken we graag met je mee welke werkdagen en uren het beste bij je passen, zodat jij jouw tijd zo goed mogelijk kan inrichten.

Werk dichtbij huis

We hebben meer dan 560 vestigingen, mogelijk ook een bij jou in de buurt. Hiermee blijft de reisafstand beperkt.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt naar onze mogelijkheden? Bekijk onze vacatures voor verslavingsartsen.

Opleiding tot verslavingsarts

Bekijk het filmpje van verslavingsarts KNMG (MIAM) David Herdes waarin hij vertelt waarom de overstap van het ziekenhuis naar de ggz heeft gemaakt en de voldoening die hij haalt om op zowel medisch, psychologisch als op sociaal gebied bezig te zijn. Waarbij je nog écht tijd hebt voor de patiënt.

Ben jij basisarts met een BIG registratie? Beschik je over veel mensenkennis en een uitstekend inlevingsvermogen. Ben je flexibel en stressbestendig? En wil jij je bezig houden met preventie, diagnostiek en behandeling van misbruik en verslaving van middelen, maar ook met gedragsverslavingen? Dan is de opleiding voor verslavingsarts mogelijk iets voor jou. Onze Parnassia Groep Academie heeft verschillende opleidingsplaatsen.

Salaris verslavingsarts

Het salaris dat we onze verslavingsartsen bieden is conform de cao ggz. We hebben een aantrekkelijk en uitgebreid pakket met arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, een bijdrage in de ziektekostenverzekering en verschillende fiscale voordelen. En niet onbelangrijk, als je bij ons begint, krijg je direct een vast contract.

Je kunt bij ons altijd eens een dagje meelopen om de sfeer te proeven, collega’s te ontmoeten en indrukken op te doen. Graag denken we met je mee welke uren jou het beste uitkomen om te werken. Fulltime of parttime, alles is bespreekbaar.

Reageer op onze vacatures voor verslavingsarts. Wil je liever eerst persoonlijk contact? Bel of email ons Wervingsbureau. Zij staan je graag te woord.

Op de hoogte blijven van onze vacatures voor verslavingsartsen? Schrijf je in voor onze Job Alert.

Collega verslavingsartsen

"ik ga dagelijks met veel plezier naar mijn werk. Mijn vak ervaar ik als kleurrijk, afwisselend en verrijkend. Ik kom met mensen in aanraking die ik anders nooit zou spreken, ze vertellen me hun verhaal, en dat maakt mijn kijk op de wereld breder. Bij Parnassia Groep krijg ik veel ruimte voor verdere ontwikkeling binnen en buiten mijn vakgebied, er zijn uitgebreide en uitstekende mogelijkheden voor bijscholing en deskundigheidsbevordering. Ik ben hier nog lang niet uitgewerkt!"

Leonie van Kleef, verslavingsarts in Leiden en Katwijk