'Zo lang ik kan, wil ik dit vrijwilligerswerk volhouden'

200x200-Nel-vrijwilligerswerk.jpg

Bij Parnassia Groep zijn ruim 500 vrijwilligers actief. En daar zijn we heel blij mee! Zonder hen zouden veel activiteiten voor patiënten niet georganiseerd kunnen worden. In dit artikel maken we kennis met Nel van den Bos. Met haar 70+ leeftijd nog steeds actief in de weer bij Parnassia in Castricum.

“Binnen ons gezin leerden we al heel vroeg dat we iets voor anderen kunnen doen. Zowel mijn vader en moeder waren actief als vrijwilliger in allerlei organisaties. We zijn van protestantse huize, dus ze waren actief in de kerk, maar ook in allerlei instellingen en verenigingen in de stad waar we woonden. Die instelling hebben we meegenomen in ons eigen leven“, kijkt Nel terug.

Ze is nu actief als vrijwilligster bij Parnassia op de afdeling Ouderen. “Dat doe ik sinds 2005. Ik breng bijvoorbeeld patiënten naar een muziekmiddag, maak een wandeling of een praatje met ze. Als ik kan, help ik ook bij andere activiteiten. Ik wil nu eenmaal graag met allerlei mensen omgaan en helpen waar dat kan. Het geeft veel voldoening als je merkt dat de mensen je leren kennen en je vertrouwen. Er is soms heel veel geduld nodig, maar dat heb ik wel.”

Ze doet ook nog een oproep: ”Vrijwilligerswerk is gezellig, heel leuk en bovenal, het geeft veel voldoening. Mensen helpen die het moeilijk hebben. Die kun je een steuntje in de rug zijn.” Heb jij ook interesse? Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij Parnassia Groep.

Naast haar vrijwilligerswerk bij Parnassia, is Nel ook nog actief voor De Wereldwinkel, de kerk, de Zonnebloem, VrouwenContact Castricum, 4hetleven en omroep MAX. “Zo lang ik kan, probeer ik dat vrijwilligerswerk vol te houden.”

Haar vrijwilligersinzet is zeker niet onopgemerkt gebleven. Eind april 2018 kreeg Nel, uit handen van de burgemeester van Castricum, de versierselen die horen bij Lid in de Orde van Oranje Nassau. “Dat had ik niet verwacht en het doet je goed dat men toch wel waardering heeft voor wat je voor de instelling doet.”