Succesverhalen

Componence Asset List

Ongeveer anderhalf jaar geleden ben ik begonnen bij Reakt. Na een tijd ziek te zijn geweest had ik een plek nodig waar ik weer werkritme kon opdoen. Het leek mij en mijn jobcoach een goed idee om bij Reakt als gastheer aan de slag te gaan.

Mijn primaire taak was het ophalen van cliënten en ze desgewenst koffie of thee aanbieden. Daarnaast had ik nog andere taken, namelijk: het water geven van de planten, het wegbrengen van de post, het weggooien van oud papier en zorgen dat de keuken netjes blijft. Na een ongeveer een maand werden mijn werkzaamheden wat meer administratief. Deze administratieve werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het maken van hulpmiddelen die consulenten kunnen gebruiken voor hun cliënten. Dit kunnen bijvoorbeeld formulieren zijn om je netwerk beter in kaart te brengen, je financiën overzichtelijker te maken, tips om een goed sollicitatiegesprek te voeren etc. Op sommige dagen als ik niet veel te doen had, ging ik bij verschillende mensen langs met de vraag of ik hem of haar kon helpen. Op die manier kreeg ik steeds meer verschillende taken en leer je de werknemers beter kennen.

Ruimte voor fouten

Het mooie van het leerwerktraject is de ruimte die je krijgt om fouten te maken en de persoonlijke begeleiding. Aan het eind van elke week had ik een gesprek met mijn coach. Tijdens zo’n gesprek wordt de week geëvalueerd en heb je de mogelijkheid om dingen te bespreken waar je eventueel tegenaan loopt. Voor mij was het belangrijk om rustig te beginnen met werken, dus 1x per week. Als je gaat beginnen bij een reguliere baan is het vaak niet mogelijk om rustig een werkritme op te bouwen. Deze plek geeft je wel die ruimte, wat ik zelf heel belangrijk vond. Naarmate je langer op een plek werkt, krijg je een steeds beter beeld van wat je leuk vindt en dit kan je aangeven bij je coach. Je gaat dan samen kijken wat de mogelijkheden zijn. Wat ik zelf ook heel prettig vond, was de mogelijkheid om gebruik te maken van de Parnassia Groep Academie. Dit is een internetdomein waar je allerlei cursussen kan volgen. Op deze manier kan je naast je normale werkzaamheden, ook werken aan het opbouwen van je cv.

Terug aan het werk

Het hoofddoel in dit traject is om weer te re-integreren in de arbeidsmarkt. Als je het gevoel hebt dat je klaar bent voor een reguliere baan, ga je met behulp van je coach opzoek naar vacatures. Je bepaalt zelf hoe intensief de begeleiding is, bij alle fases van het traject. De mogelijkheid om op een rustig tempo aan mijn herstel te werken, heeft er toe geleid dat ik weer zelfvertrouwen kreeg. Mijn ervaringen bij Reakt zijn om al deze redenen dan ook erg positief. Iedereen die op zoek is naar een plek om werkervaring op te doen raad ik aan dit traject te volgen.