Succesverhalen

Componence Asset List

“Gisteren een zeer inspirerende Dag van de Inhoud in Rotterdam meegemaakt. Prachtig om onze deskundige collega's met zoveel passie te horen vertellen over hun werk. Ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan en dat geeft energie! Dank jullie wel.”

Comorbiditeit

Bij comorbiditeit denk je aan meerdere stoornissen bij een patiënt, waardoor diagnostiek en behandeling gecompliceerd kunnen worden. Diagnoses die het vaakst worden gemist zijn PTSS, autisme, ADHD, LVB en comorbiditeit bij psychose, obstipatie en diabetes.

Er was een grote diversiteit aan bijdragen van specialismeleiders, ervaringsdeskundigen, experts uit de organisatie en de raad van bestuur in plenaire lezingen en workshops. Op deze dag is er stilgestaan bij wat comorbiditeit nu eigenlijk is en hoe hiermee om te gaan in de behandelkamer.

Er is gekeken vanuit classificaties, netwerktheorieën en cultureel perspectief. Collega’s hoorden de persoonlijke en inspirerende verhalen van onze ervaringsdeskundigen. Er waren workshops over innovaties binnen de organisatie, onderzoek, samenwerkingen tussen verschillende zorgbedrijven en allerlei behandelvormen en hun toepasbaarheid bij verschillende klachten. En niet te vergeten was er ook uitgebreid de mogelijkheid om elkaar als collega’s te ontmoeten en nieuwe connecties te leggen.