Succesverhalen

Componence Asset List

Echt herstellen doe je thuis. Dankzij intensieve thuisbehandeling werd dit voor steeds meer mensen in 2017 mogelijk. De tweede stap is maatschappelijk herstel: weer aan de slag. Parnassia Groep ondersteunt hierbij.

Dankbaar werk

Panchoe (foto) is weer met plezier aan het werk! Reakt kon productiewerkplekken voor cliënten verplaatsen naar Optiflor, een grote orchideeënkwekerij in het Westland. Voor cliënten is het werken in ‘een echt bedrijf’ niet alleen leuk, maar ook zinvol in het kader van hun herstel. Bovendien zijn ze zo weer een stapje dichterbij de reguliere arbeidsmarkt. In 2017 begeleidde Reakt ruim 8400 cliënten in het vinden van werk en/ of zinvolle dagbesteding. Dat is 20% meer dan in 2016! Daar zijn we trots op.  Dit jaar hopen wij wederom meer (EPA) patiënten te ondersteunen in het hervinden van een plek in de maatschappij.
 

Intensieve Begeleiding Thuis (IBT)


Dankzij de inzet van IBT hebben we in 2017 veel opnames kunnen verkorten en voorkomen: een heel mooi resultaat. Patiënten zijn zeer tevreden over deze manier van ondersteuning. Haagse patiënten gaven IBT het rapportcijfer  8,3. In Rijnmond hebben we 25 opname- en behandelbedden kunnen sluiten dankzij de uitbreiding van de IBT-teams. Bij ruim 85% van de 383 patiënten die in 2017 werden behandeld door een IBT-team in Rijnmond, werd een opname voorkomen. In Den Haag was dat 75%. Noord-Holland behandelde 290 patiënten en breidt het IBT-team als gevolg van de positieve behandelresultaten dit jaar uit van 13 naar 20 fte.