Succesverhalen

Componence Asset List

200x200+kro+ncrv.png

Het tv-programma De Monitor maakte voor de derde aflevering van het dossier verwarde personen opnames bij een FACT-team van Bavo Europoort in Rotterdam. De Monitor doet onderzoek naar verwarde personen en bekijkt de problematiek vanuit verschillende standpunten: patiënt, burger, ggz, politie en politiek.

De aflevering geeft ​een kijkje achter de voordeur bij mensen in psychische nood en geeft antwoord op de vraag wáárom het steeds vaker mis gaat. In de uitzending is een gesprek te zien tussen onze collega Gerard en patiënt Peter. Gerard laat zien waarom het soms lastig kan zijn om er bij te zijn voordat de problemen van een patiënt te groot worden. Lees het interview met Gerard.

Ook komt hoogleraar Niels Mulder aan het woord, hij geeft aan dat er te weinig teams zijn die mensen met ernstige psychiatrische problemen goed  thuis kunnen behandelen.

De Monitor heeft al eerder twee afleveringen uitgezonden over het dossier verwarde personen. In de eerste aflevering zijn de beelden van de Opvang Verwarde Personen in Den Haag te zien.

Deze aflevering niet gezien? Bekijk rechtstreeks de uitzending of lees eerst de toelichting op deze uitzending.