Succesverhalen

Componence Asset List

200x200+transitie+jeugd.png

Tim is een leuke jongen. Hij zit in de tweede klas van het VWO en haalt goede cijfers. Hij heeft een oudere zus en een jonger broertje. Ze doen allemaal aan sport. Op een dag is Tim bij een vriend thuis. Samen spelen ze een game op de computer. Tim vindt het heel spannend, hij moet snel reageren, haalt een volgend level en voelt de sensatie in zijn lichaam. Thuis gaat hij direct achter zijn eigen computer om de game op te zoeken en start met spelen. Hij vindt het zo leuk dat hij niet meer kan stoppen. Zelfs om te eten heeft hij geen zin om naar beneden te komen. Huiswerk wordt verwaarloosd en hij gaat te veel te laat slapen.

Om een lang verhaal kort te maken: zijn ouders merken aan het einde van het jaar dat hij niet overgaat en moet overstappen naar de HAVO. Hij sport niet meer en besteedt al zijn tijd aan gamen. Zijn ouders proberen van alles om dit veranderen, maar dit leidt alleen maar tot ruzie in huis. Ook het volgend schooljaar haalt Tim niet en hij zakt verder af richting het vmbo. ‘Bovendien is hij erg dik geworden. Binnen anderhalf jaar is hij veranderd van een leuke actieve jongen naar een in zichzelf gekeerde, norse jongen en ons hele gezin lijdt eronder', zeggen de ouders.

Brijder is er voor jongens als Tim. Samen met de ouders behandelen wij de gameverslaving van Tim. Het is een zwaar traject voor Tim (en zijn ouders), want hij moet zijn leven veranderen, maar het kan. Zodat hij weer naar school gaat, betrokken is bij zijn vrienden, zijn sport en het gezin.