Succesverhalen

Componence Asset List

“Ik heb 25 jaar gewerkt als ziekenverzorgende in een verpleeghuis, waar ik zorgde voor mensen met dementie. Als gevolg van een neuromusculaire aandoening kon ik dat werk niet meer doen en ik werd tot mijn grote verdriet arbeidsongeschikt verklaard. Dat vond ik moeilijk te accepteren en door te blijven solliciteren kreeg ik een baan in het ziekenhuis bij de operatieplanning. Daar heb ik twee jaar gewerkt met veel plezier, maar dat was helaas een tijdelijke baan.

Op zoek naar werk

Sindsdien ben ik op zoek naar werk en dat valt niet mee. Afgelopen jaar had ik nog een leuke tijdelijke baan gevonden maar daar stuurden ze mij alweer weg na een maand proeftijd. Dat was niet zo'n leuke ervaring en daarna had ik mij wel een beetje neergelegd bij het feit dat ik naar alle waarschijnlijkheid niet meer aan het werk zou komen.

Tot ik een paar maanden geleden dit artikel las: "Omroep MAX wil meer mensen met hersenaandoening aan het werk". Bron: AD.nl

Dat sprak mij uiteraard aan, dus ik heb een mail gestuurd. En ik mocht meedoen! De makers van het programma hebben een werkervaringsplek voor mij gezocht bij Reakt als assistent herstelcoach/administratieve kracht. Reakt is voor mensen met psychische en/of verslavingsproblemen die geholpen worden bij hun herstel.

Met een filmploeg naar de eerste werkdag

Dus op mijn eerste werkdag hier liep er een filmploeg mee. Dat vond ik nogal wat; ik moest ergens naartoe wat ik niet kende, nieuwe mensen ontmoeten, geen idee wat er van mij verwacht werd en dan ook nog die filmploeg. Ook voor het personeel en de deelnemers was het allemaal even wennen.

Maar uiteindelijk is het allemaal goed gegaan. Ik vond Reakt vanaf dag 1 een prachtige plek om te zijn. Er zijn een aantal filmdagen geweest waarover ik niet teveel wil zeggen, want het is natuurlijk leuker als iedereen naar het programma kijkt in februari.

Weer ontspannen

Nu de opnames voor het tv-programma achter de rug zijn wordt het wat meer ontspannen, ik vind het erg leuk. Ik leer de mensen wat beter kennen, ik vind het boeiend om hun verhalen te horen. Naast assistent herstelcoach, doe ik administratief werk, dat vind ik ook leuk. Eigenlijk is mijn droombaan werk waarbij ik contact heb met mensen in combinatie met administratief werk, dus dit komt aardig in de buurt.

Ik mag en wil graag blijven, voorlopig als werkervaringsmedewerker voor twee dagen per week, uiteraard in de hoop dat er ooit een kans op een betaalde baan komt!”