Succesverhalen

Componence Asset List

Op het gebied van vrijwilligerswerk werkt Parnassia Groep samen met Johanniter Nederland. Vanuit deze orde stamt de traditie om een Hulpspeld uit te reiken aan vrijwilligers die minimaal één jaar actief zijn. Eind 2019 ontvingen onze vrijwilligers van Antes in Rotterdam deze heldenspeld.

“Voor de vrijwilligers van Antes was dit een nieuw fenomeen sinds de fusie”, zegt Sascha Jansen, coördinator Vrijwilligerswerk Antes/ Bavo Europoort. “Sommige vrijwilligers doen al meer dan 30 jaar vrijwilligerswerk. Met de speld en een high tea zetten we ze in het zonnetje als dank voor het prachtige werk dat zij doen voor de patiënten.”

500 vrijwilligers

Bij Parnassia Groep zijn ruim 500 vrijwilligers actief. En daar zijn we erg trots op. Zonder hen zouden veel activiteiten voor patiënten ondenkbaar zijn. Samen spelletjes doen, een praatje maken, samen een kopje koffie drinken, op het land werken, sporten, samen koken, receptiewerk of administratieve ondersteuning. Elke vrijwilliger levert op zijn of haar manier een positieve bijdrage aan het herstel van patiënten die dat steuntje in de rug heel erg nodig hebben.

“Eigenlijk voel ik me geen vrijwilliger meer, maar een klein beetje een collega. Dat komt omdat ik het werk dat ik doe héél serieus neem!”