Succesverhalen

Componence Asset List

320x225_keuzehulp_app_Brijder.png
Iedereen die passende hulp zoekt bij problemen door alcohol, drugs, medicijnen, gokken of gamen kan vanaf vandaag zijn eigen behandelmogelijkheden onderzoeken met de GGZ Keuzehulp Brijder applicatie die in samenwerking met Bloei tot stand is gekomen. De nieuwe applicatie biedt tevens handvatten voor u als huisarts om samen met uw cliënt tot een behandeladvies te komen.

De applicatie

De dagen dat de dokter de patiënt voorschreef wat goed voor hem of haar was, zijn voorbij. Vanaf nu kan iedereen die hulp zoekt zich met deze app oriënteren op de behandelmogelijkheden bij Brijder. Na het reageren op een aantal stellingen over de eigen situatie krijgt de gebruiker van de app behandelinformatie op maat, relevant voor zijn specifieke vraag. Elke voorgestelde behandeling is kort beschreven en aangevuld met ervaringsverhalen. Het is mogelijk het behandeladvies per e-mail te ontvangen om dit vervolgens te bespreken met de huisarts of behandelaar. Op deze manier ontstaat een gelijkwaardige dialoog tussen de hulpvrager en de behandelaar. Hierdoor wordt de regie en betrokkenheid van degene die hulp zoekt, vergroot en is hij beter voorbereid op zijn behandeling.

Ook u als huisarts heeft baat bij de GGZ Keuzehulp app. Cliënten komen beter geïnformeerd en voorbereid op gesprek en kunnen daardoor ook bewuster een keuze maken voor een behandeling. De app is gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store en is bedoeld voor de tablet.

Wilt u meer weten over deze app? Neem dan contact op met ons verwijzerspunt.