Succesverhalen

Componence Asset List

jongen+met+cap.jpg

 

Samenwerking staat centraal binnen Parnassia Groep. We stellen alles in het werk om elke patiënt de best mogelijke behandeling te bieden, afgestemd op zijn of haar wensen en behoeften. Daarbij benutten wij de kracht van de Groep.

 

Lean is lucratief!

In 2017 hebben wij samen met enkele teams een methodiek voor ‘continu verbeteren’ geïntroduceerd, volgens de bekende ‘lean’ methode. In 2018 wordt deze methode bij meer teams uitgerold. Uitgangspunt is steeds: welke knelpunten ziet een team?

 

Dat resulteert in handzame, bruikbare oplossingen. Voorbeelden: 

  • GGZ Team Rotterdam Centrum heeft de tijd tussen aanmelding en uitvoeren van een Psychologisch Onderzoek teruggebracht van 4 weken tot 1 week. De tijd tussen het eerste contact en het Multi Disciplinaire Overleg werd teruggebracht van 7 weken tot 2 weken.
  • Medisch Sociaal Centrum Brijder heeft de tijd die maandelijks door het team aan overleggen wordt besteed teruggebracht van 168 naar 80 uur.
  • GGZ Team Ommoord heeft het intakeproces verbeterd. Hierdoor staan er in plaats van 30 intakes nu nog 3 intakes op het FACT/Digiboard. Door het anders organiseren van hun proces is de gemiddelde duur van een DBC in 2017 met 3,3 uur gedaald.