Succesverhalen

Componence Asset List

regulier-marc+blom.png
Dr. Marc Blom is sinds 1 maart 2017 lid raad van bestuur met als portefeuille kwaliteit van zorg. Naast zijn werk in de raad van bestuur blijft Blom deels werkzaam als uitvoerend psychiater.

Marc Blom is al langer verbonden aan Parnassia Groep.  Hij werkte eerst als psychiater bij PsyQ en was A-opleider psychiatrie. Daarnaast was hij hoofd van de afdeling Depressie van PsyQ in Den Haag. Deze afdeling kreeg in 2009 het predicaat TOPGGz.  Hij was ook bestuurder van PsyQ en voorzitter van de directieraad van PsyQ Nederland. Onder zijn leiding kwam het interne kwaliteitssysteem van PsyQ tot stand, waarbij stelselmatige verbetering van de kwaliteit van zorg door specialismeleiders ingevoerd werd. Onder andere de Routine Outcome Monitoring (ROM) wordt hierbij gebruikt. In maart 2017 trad hij toe tot de raad van bestuur van Parnassia Groep.

In 2007 promoveerde Blom op het proefschrift Combination Treatment for Depressed Outpatients. Efficacy and prediction of outcome. In het verleden heeft Blom vaak nationaal en internationaal gepubliceerd, onder andere over interpersoonlijke psychotherapie (IPT). Hij was in belangrijke mate verantwoordelijk voor het invoeren van IPT in Nederland en verzorgt nog steeds training en supervisie hierin.

Visie Parnassia Groep op zorg

'Hulp bieden aan mensen die psychisch ziek zijn en ondersteunen ze bij hun herstel. Om (weer) goed te functioneren, een zinvol leven te hebben, zich met anderen te verbinden en zich te ontplooien. Dat is waar ons werk om draait. We investeren voortdurend in verbetering en vernieuwing van de zorg, in onderzoek en opleiding, en in uitstekende bedrijfsvoering.'

Interviews