Succesverhalen

Componence Asset List

Ter eren van de collega’s die elke dag klaar staan voor onze patiënten en hun naasten, bracht Parnassia Groep in mei 2019 een eenmalige versie uit van een magazine voor verpleegkundigen. Het initiatief hiervoor kwam van de Verpleegkundige Advies Raad (VAR) binnen Parnassia Groep, die met het blad zijn tienjarig bestaan en tien jaar GGZ-verpleegkunde wilde vieren.

“Het beroep van verpleegkundige is aan grote veranderingen onderhevig en wordt daardoor steeds interessanter”, zegt Stephan Valk in het voorwoord van het magazine. “Ik kan dit bevestigen. Tijdens mijn opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige heb ik meer geleerd dan in de rest van mijn leven. In de omgang met moeilijke mensen, wat het met jezelf doet, hoe je met je eigen angst omgaat… Dat heeft me gevormd voor het werk dat ik nu doe.”

“Het mooiste beroep van de wereld.”

Directe collega’s en collega’s uit het veld reflecteren in het magazine op het vak en vertellen hoe zij het werken binnen de GGZ ervaren. “Een van onze patiënten was terminaal en wilde heel graag bij ons blijven”, vertelt Jacqueline van Es van Antes in een van de interviews. “Het is ons toen gelukt om hem zijn laatste dagen bij ons door te laten brengen in plaats van in een hospice. Het was bijzonder mooi dat we dit met zijn allen voor elkaar kregen. Zo hebben we samen met de bewoners op een heel prettige manier afscheid van hem genomen.”