Succesverhalen

Componence Asset List

200x200+Psychiater+Haaglanden-NH.png

Bij de opleiding psychiatrie van Parnassia Groep regio's Haaglanden en Noord-Holland kunnen artsen zich na het behalen van het artsexamen specialiseren tot psychiater. Je kunt zowel de basisopleiding volgen als de differentiatiestages die volgen na de keuze voor een aandachtsgebied. 

De opleiding duurt in totaal 4,5 jaar en bestaat uit een algemeen deel van 2,5 jaar en een specialisatiedeel van twee jaar in een van de drie aandachtsgebieden volwassenenpsychiatrie, kinder- en jeugdpsychiatrie of ouderenpsychiatrie. 

Je kunt bij Parnassia Groep zowel de basisopleiding volgen als de differentiatiestages die volgen na de keuze voor een aandachtsgebied.

Wie de opleiding voltooit, wordt geregistreerd als medisch specialist in het specialistenregister. 

Onderwijs 

Het onderwijs omvat een ruim aanbod van supervisie van psychiaters en psychotherapeuten, theoretische seminars in de klinische psychiatrie, psychotherapie en neurowetenschappen, praktische vaardigheidstrainingen en wetenschappelijke scholing. Daarnaast biedt Parnassia Groep zelf een veelzijdig programma van somatiekonderwijs, neurologieonderwijs, klinische besprekingen, wetenschappelijke referaten, symposia, CAT-onderwijs (Critical Appraisal of Topics) en intervisiebijeenkomsten. 

Psychiater Anke Spuijbroek volgde haar opleiding tot psychiater bij Parnassia Groep regio Haaglanden en werkt nu in een leidinggevende functie. “Bij Parnassia Groep kun je zelf je richting bepalen."

Voor wie 

Om tot de opleiding toegelaten te kunnen worden moet je 

  • in het bezit zijn van een artsendiploma;
  • werkervaring hebben als ANIOS (ervaring in de ggz strekt tot aanbeveling);
  • aantoonbare affiniteit hebben met de ggz.

Waarom bij Parnassia Groep 

Assistent-geneeskundigen in opleiding tot specialist (AIOS) kunnen bij Parnassia Groep rekenen op een brede, goed georganiseerde opleiding. Er is veel aandacht voor evidence based psychiatry. 

De AIOS roemen de opleiding om ‘de goede sfeer en het veilige opleidingsklimaat, de oprecht betrokken opleiders en de vele ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling’. 

Opleidingsplaatsen 

Parnassia Groep werft arts-assistenten via een open selectieprocedure. 

Meer informatie

Secretariaat Opleiding Psychiatrie (regio Haaglanden) 
T 088 357 03 22 
E opleidingpsychiatrie@parnassiagroep.nl 

Secretariaat Opleiding Psychiatrie (regio Noord-Holland) 
T 088 357 74 85 
E opleidingpsychiatrienh@parnassiagroep.nl