Succesverhalen

Componence Asset List

Is uw patiënt angstig, somber of heeft hij last van andere psychische of verslavingsproblematiek? Parnassia Groep helpt!

Psychische en verslavingsproblematiek tijdig herkennen en behandelen kan voor veel van uw patiënten het verschil maken tussen herstel en het herwinnen van geestelijke gezondheid of chroniciteit van klachten. Een goede ggz ondersteuning in uw praktijk en samenwerking met u is in het belang van uw patiënt. Voor u hebben wij onze producten zoals E-health, Consultatie, Triage, Preventie en POH-GGZ in een overzichtelijk schema gezet, zodat u direct ziet wat de kosten zijn en hoe u deze kunt aanvragen.

‘Houd jezelf niet voor de gek’

Afgelopen jaar hebben we een anti-stigma campagne gehouden met de naam: "Houd jezelf niet voor de gek" uit naam van PsyQ. Deze campagne is positief ontvangen. 75% van de burgers vindt dat de campagne heeft geholpen te praten over psychische klachten en om barrières weg te nemen om hulp te zoeken.

Toch blijken psychische en verslavingsproblemen nog vaak een taboe voor veel mensen. Ze blijven rondlopen met hun klachten, met als risico dat de problematiek toeneemt en de behandeling onnodig langer duurt.

Vervolg van de campagne

Om ervoor te zorgen dat mensen klachten tijdig (h)erkennen geven we in de periode 17 mei tot 27 juni een vervolg aan deze anti-stigma campagne. Als het goed is heeft u inmiddels de campagnedisplay met folders van PsyQ voor in uw wachtkamer ontvangen.

Heeft u deze folders niet ontvangen maar wel interesse? Stuur dan een mail naar verwijzers@parnassiagroep.nl met als onderwerp aanvraag folders ‘Houd jezelf niet voor de gek’.

Praktische tips om erger te voorkomen

Tijdens de campagne staan veel voorkomende psychische klachten centraal. We geven praktische tips hoe hiermee om te gaan en wat je kunt doen om te voorkomen dat klachten overgaan in  een depressie.

Cursussen en workshops, telefonisch spreekuur en terugbelmogelijkheid

Daarnaast vinden er op diverse plaatsen in Noord-Holland, Haaglanden en Rijnmond cursussen en workshops plaats, waarvoor mensen zich kunnen aanmelden. Vaak zijn deze activiteiten gratis. Daarnaast kunnen mensen dagelijks in contact komen met een van onze hulpverleners tijdens het telefonisch spreekuur of via de terugbelmogelijkheid.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de campagne? Hiervoor kunt u terecht op www.psyq.nl/selfie of  bij ons Verwijzerspunt, www.parnassiagroep.nl/verwijzen of via T 088-357 1057.