Succesverhalen

Componence Asset List

200x200+transitie+jeugd.png

Peter is een laagbegaafde jongen van 17 met ADHD en een gedragsstoornis met psychotische kenmerken. Zijn familie en vrienden zijn zo wanhopig dat ze niet meer weten wat ze voor hem kunnen betekenen. Peter kan erg bedreigend zijn en is onvoorspelbaar in zijn gedrag. Nadat Peter na een heftige escalatie uit een begeleid-wonen-project is gestuurd, wordt het FACT-team ingeschakeld van Lucertis. Maar Peter wil geen hulp meer en neemt geen medicatie meer.

Door zijn moeilijke gedrag in combinatie met zijn laagbegaafdheid raakt hij dakloos. Het zwervende bestaan ontregelt hem volledig. Hij verzorgt zich niet meer, eet onregelmatig en hangt op plekken waar hij dan telkens weer wordt weggestuurd. Toch blijft de hulpverlener van het FACT-team hem bijna dagelijks opzoeken vaak samen met andere jeugdprofessionals. Ze bouwen een band op, zodat de hulpverlener zicht krijg op Peters psychische functioneren. Hij werkt met hem aan het vinden van een woonplek. Ook richten ze zich op het vinden van een dagbesteding, zodat hij een leefritme en financiƫle middelen opbouwt om weer grip op zijn bestaan te krijgen.

En zowaar: Peter vertrouwt de hulpverlener en staat steeds meer open voor begeleiding en medicatie. Als de hulpverlener in samenwerking met de gemeente een uitgewoond bootje vind om op te wonen blijkt dat een enorme doorbraak. Peter ziet het erg zitten en wil van hieruit verder bouwen aan een prettiger leven.