Beter behandelen is ook: naasten en familie betrekken

Beter behandelen is ook: naasten en familie betrekken

Triora, specialist in klinische verslavingszorg, excelleert in familiebeleid. Het uitgangspunt is om het netwerk en de naaste omgeving van de patiënt (weer) sterker te maken.

De behandelingen bieden dus een groot familieaanbod dat familie en naasten optimaal betrekt bij de behandeling. Dat is ontzettend belangrijk, omdat veel familieleden en naasten worstelen met vragen. Hoe kan ik mijn geliefde helpen? Wat moet ik juist niet doen? Wat gebeurt er in de spreekkamer?
Het familiebeleid heeft als resultaat dat familie en naasten worden betrokken bij de behandeling, zodat er respectvolle en effectieve samenwerking ontstaat tussen de patient, de behandelaar en de naasten.

Triora organiseert informatieavonden en speciale systeemgesprekken (naasten en familie vormen het ‘systeem’ rond de patiënt). Ook is er een driedaags familieprogramma en een relatiegroep. Met dit familieaanbod ondersteunt Triora familieleden en naasten die hulp zoeken bij het begrijpen en verwerken van de gevolgen van verslaving.