Nieuws

Componence Asset List

30 april 2018

200+x+200+angstige+vrouw.jpg

Ben je bang voor spinnen? Durf je de straat niet meer op of raak je in paniek omdat je een presentatie moet geven voor je collega's? Dan heb je misschien wel een angststoornis. Als deze angsten normale situaties zoals naar het werk gaan of boodschappen doen zo beïnvloeden dat je ze het liefst vermijdt, dan heb je hulp nodig.

De komende weken staat PsyQ volledig in het teken van angst bij (volwassen) mannen en vrouwen. Een belangrijk thema, omdat de meeste mensen de symptomen van een angststoornis niet of te laat herkennen, waardoor een eventuele behandeling pas laat wordt opgestart. Bovendien overheerst vaak de schaamte, iets wat nergens voor nodig is. Breng regelmatig een bezoekje aan deze website om op de hoogte te blijven.

Paniek en piekeren

PsyQ brengt twee angststoornissen onder de aandacht: de paniekstoornis en de piekerstoornis. Dat doen we door het publiceren van ervaringsverhalen en artikelen, maar ook door het verspreiden van een signalenkaart en infographic.

Angst en verslaving

Vaak is het verzachten van angstgevoelens een reden om alcohol, drugs of slaapmiddelen te gaan gebruiken. Zo kan een verslaving ontstaan naast uw angststoornis. Kijk voor meer informatie op onze website Brijder.nl.

Handige links

Hieronder vindt u een lijstje met links naar websites waar u meer informatie kunt vinden over angststoornissen, behandelingen en waar u lotgenoten en ervaringsdeskundigen kunt vinden.

Voor patiënten:

  • Angst, Dwang en Fobie Stichting: Dit is een landelijke patiëntenvereniging voor mensen met angst- of dwangklachten en hun naasten. De medewerkers zijn zelf ervaringsdeskundig en kunnen u nadere informatie en advies geven aan de hand van uw situatie. Ook voor lotgenotengroepen, trainingen en een therapeutennetwerk.
  • Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie (NedKAD): Het Nederlandse Kenniscentrum Angst en Depressie heeft als doel de kwaliteit van de hulpverlening aan mensen met angst- en stemmingsstoornissen te verbeteren.
  • Stop je angst: Website voor jongeren met meer informatie over angststoornissen, online testen, ervaringsverhalen, gratis online cursussen en de mogelijkheid om vragen te stellen aan een therapeut.

Voor verwijzers: