Nieuws

Componence Asset List

26 juni 2024

ROCmini.png
Parnassia Groep, Reinier de Graaf Gasthuis, Pieter van Foreest en Ipse de Bruggen hebben met opleider ROC Mondriaan een intentieovereenkomst ‘Opleiden in de keten, jouw ontdekkingsreis door de wereld van de zorg’ ondertekend.  

Kennis maken met het gehéle zorgveld

Tijdens de opleiding Mbo-Verpleegkundige (bol) kunnen nieuwe studenten zich breed oriënteren en zo een doelbewuste keuze maken in de volgende jaren. Jongeren starten vaak met veel passie en goede moed aan een zorgopleiding. In de praktijk blijkt soms dat ze tóch een verkeerd beeld hebben van werken in de zorg. Voortaan maken nieuwe studenten kennis met het gehéle zorgveld: ziekenhuiszorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en ggz. Door hen op reis te laten gaan, kunnen ze in de praktijk kennismaken met alles wat er mogelijk is in de zorg. En leren ze op deze manier de specifieke verschillen in de zorg en welzijn kennen. Daarmee vergroten we het studiesucces en plezier, waardoor we jongeren kunnen boeien en binden voor de mooie zorgsector. 

Gerichter keuze maken

‘Het initiatief opleiden in de keten is ontstaan vanuit de gedachte om studenten van Mbo-V te laten kennismaken met de verschillende sectoren in de zorg: ziekenhuis, ggz, ouderenzorg en verstandelijk gehandicaptenzorg. Dit helpt toekomstige collega's gerichter een keuze te maken in welke zorgsector zij willen werken. De studenten die dit traject doorlopen kunnen in het derde jaar van hun opleiding als centrale leerling in dienst komen’, aldus Marten IJzerman, manager bedrijfsvoering Verpleegkundige en Agogische Opleidingen PG Academie, onderdeel van Parnassia Groep.

Groepsfoto: ROC Mondriaan, Jeannette van Huizen en Flora van Eck; Reinier de Graaf Gasthuis Anjo Dirkzwager;
Pieter van Foreest,Paul Kramers; Parnassia Groep, Koray Aslan; Ipse de Bruggen, Jan Willem Schulte 

In augustus starten de eerstejaars ‘nieuwe stijl’ Verpleegkunde (bol) bij de School voor Zorg en Welzijn van ROC Mondriaan.