Nieuws

Componence Asset List

05 april 2017

Logo_nvvp

Parnassia Groep  laat met bijna 25 sprekers tijdens het NVvP Voorjaarscongres  zien dat we onze kennis graag delen en  ons elke dag inzetten om onze patiënten de allerbeste zorg te geven.

Innovaties en ontwikkelingen

Zo gaat Rutger Goekoop in op de app Goalie die Parnassia Groep heeft ontwikkeld. Hiermee stellen gebruiker en behandelaar samen doelen op, kan de voortgang worden gemeten en opdrachten op maat gemaakt om de doelen te behalen. Verslavingsarts  Erik Paling presenteert een onderzoek over een  betere, snellere methode om verslaving aan benzo’s te doorbreken met het medicijn flumazenil. En Willemien Willems zit de parallelsessie’ Kindcheck en dan…Bespreken van ouderschap draagt bij aan herstel, maar hoe doe je dat goed?’ voor.

Psychiatrie in de toekomst

Ook is er ruimte tijdens het congres voor visie op psychiatrie in de toekomst. Wijbrand Hoek stelt de vraag in een discussiegroep is ‘Wat zijn de mogelijke gevolgen van de vierde industriële revolutie voor de psychiatrie’. Waarbij met vierde industriële revolutie o.a.  wordt bedoeld kunstmatige intelligentie, big data en platforms. En leidt o.a.  Marc Blom de discussie hoe je als psychiater je vakkennis op peil blijft en alles geregistreerd hebt in een steeds complexere samenleving , maar behoud je ook het plezier?
Onze hoogleraren Niels Mulder en Jaap van Weeghel zullen tijdens het congres  het onderwerp ‘verwarde personen en de rol van de psychiatrie’ ter sprake brengen en voorzitter en/of panellid zijn bij andere interessante overige onderwerpen.  

Kennis toegankelijk maken

Parnassia Groep  werkt momenteel aan 150 (wetenschappelijke) onderzoeken. Wetenschappelijk onderzoek, de implementatie van nieuwe behandelmethoden en de opleiding van medewerkers dragen bij aan de kwaliteit van de zorg. Parnassia Groep hecht er daarom veel waarde aan. Onze expertise delen we graag met andere professionals op een laagdrempelige en toegankelijke manier.
Bekijk het hele programma voor de overige onderwerpen en sprekers.