Nieuws

Componence Asset List

31 mei 2018

200x200+stoppen+met+roken.png
Vijf van onze klinieken zijn sinds vandaag, op Wereld Niet Roken Dag, geheel rookvrij! Het gaat om alle medewerkers van de Brijder klinieken Ouder en Kind, Emiliehoeve, Mistral, Kliniek Den Haag en Kliniek Hoofddorp die gestopt zijn. Ook de patiënten worden gestimuleerd om te stoppen met roken.

Eind mei vorig jaar tekende Brijder, de specialist op het gebied van verslavingszorg binnen Parnassia Groep, samen met negen andere zorgpartijen een intentieverklaring om de zorg rookvrij te maken. Marc Blom lichtte eerder in Nieuwsuur toe waarom Parnassia Groep zich hard maakt tegen de tabaksindustrie. "Onze kwetsbare patiënten zijn extra gevoelig voor de verleiding om te gaan roken. En we weten dat door een rookverslaving deze patiënten gemiddeld 20 jaar korter leven."

Stoppen met roken

Stoppen met roken is moeilijk, maar niet onmogelijk. Deze tips kunnen u dan wellicht helpen. Onthoud dat u niet alleen hoeft te stoppen met roken. Brijder kan u helpen met een behandeling op maat.

Wereld Niet Roken dag

Jaarlijks is het op 31 mei Wereld Anti-Tabaksdag. Het evenement is in 1989 in het leven geroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Deze organisatie is bezorgd om de miljoenen mensen die jaarlijks overlijden aan de gevolgen van het roken van tabak.