Opleiders bij Parnassia Groep

Componence Asset List

MarijeSwets_200.jpg

Ik werk als plaatsvervangend opleider in de regio Noord-Holland, daarnaast behandel ik volwassenen met autisme bij het LeoKannerhuis, een derdelijns TOPGGz-afdeling gericht op onderzoek, consultatie, scholing en het ontwikkelen van nieuw behandelaanbod.

Ik ben in 2018 gepromoveerd op OCD (dwangstoornis) bij psychose. Op het moment begeleid ik onderzoeken naar de combinatie van psychotische symptomen bij autisme en naar de beleving van de diagnose autisme bij behandelaren en patiënten.

Het combineren van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek beschouw ik als een ideale combinatie. Het werken met aios die zich ook verwonderen over wat ze te leren krijgen en, als het goed is, daar op een gegeven moment vraagtekens bij gaan zetten, is over en weer inspirerend, houdt het werk leuk en maakt je een betere behandelaar. De afgelopen jaren heb ik met een zevental aios kleine onderzoeken opgezet voor eindreferaten, waarbij sommige onderzoeken een vervolg krijgen.  

In de opleiding hecht ik veel belang aan het contact met de aios en de supervisoren. Ik streef naar een plek waar jonge collega’s zichzelf kunnen zijn en zelf vorm kunnen geven aan de eigen ontwikkeling, binnen een gedegen en inhoudelijk sterke opleiding.