Nieuws

Componence Asset List

13 maart 2019

200x200+BNR+Big+Five+.jpg
Stephan Valk, voorzitter raad van bestuur van Parnassia Groep, was te gast bij BNR nieuwsradio programma The Big Five. Een week lang staat het thema: wie zijn de zorgvernieuwers? centraal in dat programma.  Parnassia Groep was uitgenodigd omdat we actief zijn in het ontwikkelen en inzetten van digitale zorg.

Naast aandacht voor zorginnovatie schetste Stephan Valk in het gesprek met interviewer Roelof Hemmen, een beeld van de ggz, waarin regeldruk en administratieve lasten zorgvernieuwing frustreren.

De apps SuperBrains, TemStem en de volledige online behandeling via de Digitale Poli is een greep uit nieuwe behandelmethoden die Parnassia Groep heeft ontwikkeld. Zo kunnen we onze zorg merkbaar beter maken voor onze patienten.

Valk: "Collega's die onder soms moeilijke omstandigheden hun werk kunnen doen, hebben om daadwerkelijk stappen te maken in zorgvernieuwing, drie zaken nodig

  • 50% minder registratie, zodat jullie en wij niet van ons echte werk worden afgehouden
  • eenduidige regels per gemeente en verzekeraar
  • ruimte voor de inzet van preventie."

In het interview werd ook ingezoomd op Valk's persoonlijke drijfveren. Het interview duurt een uur en is terug te luisteren.