Nieuws

Componence Asset List

05 november 2021

regulier-vrouw-masker.png
Het kabinet maakte dinsdagavond 2 november tijdens een persconferentie opnieuw strengere coronamaatregelen bekend. Die gaan zaterdag 6 november in. Er zijn twee maatregelen die gevolgen hebben voor ons. Namelijk ‘geef elkaar ruimte’ naar weer zoveel mogelijk ‘1,5 meter afstand houden’ en het dragen van mondkapjes als je je verplaatst binnen een openbare ruimte.

Op veel plekken binnen Parnassia Groep waren deze regels al van kracht. Maar is het echt nodig dat we hier scherp op blijven. Met als doel de zorg aan onze kwetsbare cliënten door te laten gaan en het aantal besmettingen onder cliënten en collega’s te minimaliseren.

Hieronder lees je de maatregelen die voor Parnassia Groep belangrijk zijn:

  • In publieke ruimten wordt een mondkapje gedragen. Zodra men zit mag deze weer af  
  • Behandelaars dragen tijdens de behandeling een mondkapje als de 1,5 meter afstand niet haalbaar is
  • Bij klachten; laat je testen
  • Houd 1.5 meter afstand
  • Houd je aan de hygiënemaatregelen  
  • Volg de algemene basisregels

Wat betekent dit voor jou?

Ambulante zorg

In de ambulante zorg zijn de basisregels van toepassing. Daarnaast geldt per 6 november de mondkapjesplicht weer op alle publieke locaties. Bij binnenkomst van de gebouwen draag je een mond-neusmasker in de hal en in de gangen. Zodra je op 1,5 meter van elkaar zit, kan het mond-neusmasker af. Zo kunnen poliklinische afspraken zoveel mogelijk doorgang vinden. Zeker met in achtneming van hygiëne, voldoende afstand en frisse lucht. Als je last hebt van kortademigheid, neusverkoudheid, loopneus, niezen, hoesten, verhoging of koorts dan vragen we je om niet naar je afspraak te komen. Meld de reden van je afwezigheid zodat we samen met jou kunnen kijken of de behandeling telefonisch, via beeldbellen of via online contact voortgezet kan worden. Je kunt je 24 uur van tevoren kosteloos afmelden.

Huisbezoeken en crisisdienst activiteiten gaan gewoon door. Voorafgaand aan het huisbezoek door een FACT-team zal een behandelaar contact met je opnemen om te vragen naar je gezondheid. Je behandelaar draagt een mond- neusmasker in die situaties waar de 1,5 meter afstand niet haalbaar is.

Dagbesteding en groepsbehandeling

Ook de dagbesteding en groepsbehandeling kan zoveel mogelijk doorgaan, zoals dat nu ook is ingericht, maar wel met de 1,5 meter afstand onderling. De hoeveelheid deelnemers is afhankelijk van de grootte van de ruimte, de hoeveelheid mensen die bijeenkomen in die ruimte en de mogelijkheid tot ventileren. Zodat deelnemers elkaar de ruimte kunnen geven met in achtneming van de basisregels.  
Als je last hebt van kortademigheid, neusverkoudheid, loopneus, niezen, hoesten, verhoging of koorts
blijf dan thuis en laat je testen door de GGD. Ook als je gevaccineerd bent.

Voor klinieken, woonvormen en acute zorg

Onze zorg en begeleiding in de klinieken en woonvormen gaan door zoals je gewend bent. Bezoek van familie en naasten aan onze cliënten is uiteraard welkom, maar altijd in overleg met de afdeling. Bezoekers dragen een mond-neusmasker in publieke ruimten en registreren zich bij binnenkomst. Bezoekers met verkoudheidsklachten of koorts worden verzocht niet op bezoek te komen.

Heb je vragen of maak je je zorgen ? Neem contact met ons. Je kunt ons bereiken op het volgende telefoonnummer: 088 357 13 57. Wij staan je graag te woord.

* De volgende merken zijn onderdeel van Parnassia Groep: Indigo, 1nP, Youz, i-psy, PsyQ, Brijder, Reakt, Parnassia en Antes.