Nieuws

Componence Asset List

01 juni 2023

200x200+anita+wydoodt.png

De raad van commissarissen van Parnassia Groep benoemt Anita Wydoodt als voorzitter raad van bestuur. Anita Wydoodt volgt hiermee Stephan Valk op.

Anita Wydoodt

De raad van bestuur is verheugd dat Anita Wydoodt per 1 oktober 2023 de functie van voorzitter raad van bestuur gaat vervullen. Anita Wydoodt is momenteel lid raad van bestuur bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) en lid raad van toezicht van Philadelphia Zorg en Surplus. Daarvoor is zij werkzaam geweest bij onder andere het Meander Medisch Centrum en bij het Orbis Medisch Centrum.

In deze functies heeft zij laten zien dat zij over leiderschap, kennis, kunde en vaardigheden beschikt om mensen met verschillende standpunten met elkaar te verbinden en in staat is om complexe problemen aan te pakken. Anita heeft een brede blik op cure en care en oog voor de balans tussen kwaliteit en bedrijfsvoering en tussen het zakelijke en het menselijke. Hierdoor is Anita Wydoodt van grote toegevoegde waarde als voorzitter raad van bestuur van Parnassia Groep en kan ze mede leidinggeven aan de uitdagingen waar Parnassia Groep voor staat.

Anita Wydoodt:
‘Na 7,5 jaar neem ik afscheid van het ETZ waar ik met veel plezier heb bijgedragen aan het neerzetten van o.a. de regionale samenwerking, professionele zeggenschap van verpleegkundigen en de digitale transformatie. Ik kijk ernaar uit om samen met Elnathan Prinsen en Sjoerd van Breda mijn kennis, ervaring en persoonlijkheid in te zetten voor professionals en cliënten van Parnassia Groep. Naast bijdragen aan de organisatie wil ik samen met partners werken aan de bewustwording van het belang van mentale gezondheid én de toegankelijkheid van de ggz in een breder maatschappelijk perspectief.‘

Vertrek Stephan Valk

Stephan Valk treedt terug als voorzitter raad van bestuur van Parnassia Groep. Stephan Valk heeft 13 jaar de functie van voorzitter vervuld en is dan bijna 20 jaar lid van de raad van bestuur bij Parnassia Groep. De afgelopen jaren heeft hij deze functie met grote inzet vervuld, zowel binnen de groep alsook binnen de Nederlandse ggz. Stephan heeft een cruciale en gezichtsbepalende rol gespeeld in het vormgeven van Parnassia Groep zoals wij die nu kennen.
Na een introductieperiode zal Stephan Valk het voorzitterschap per 15 november 2023 overdragen aan Anita Wydoodt. Hij treedt op 31 december 2023 uit de raad van bestuur en zal de komende jaren aan Parnassia Groep verbonden blijven.

Met deze benoeming bestaat de raad van bestuur van Parnassia Groep per 1 januari 2024 uit Anita Wydoodt, Elnathan Prinsen en Sjoerd van Breda.