Nieuws

Componence Asset List

01 juni 2017

200x200+Arjan+Theil.jpg

Arjan Theil, psychiater en bestuurder van De Jutters en Lucertis, onderdeel van de Parnassia Groep, legt zijn functie van psychiater en bestuurder zorg per 1 september 2017 na 4 jaar neer. Hij maakt de overstap naar GGZ Centraal waar hij lid wordt van de raad van bestuur.

Arjan Theil studeerde geneeskunde in Amsterdam en specialiseerde zich tot psychiater en vervolgens kinder- en jeugdpsychiater in Leiden en omgeving. Nadat hij 14 jaar bij Curium-LUMC had gewerkt, waar hij de laatste jaren in de directie zat, is hij in juni 2013 aangesteld als plaatsvervangend lid raad van bestuur van De Jutters.

Transitie

De Jutters heeft zich in januari 2016 aangesloten bij de Parnassia Groep en de activiteiten gecombineerd met Lucertis. Samen met de collega-bestuurders van Lucertis is de transitie naar de gemeenten en transformatie van de kinder- en jeugdpsychiatrie opgepakt. De Jutters en Lucertis werkten daarbij vanuit een gezamenlijk bestuur.

Verbeterde zorg

Inmiddels hebben Lucertis en De Jutters veel specialistische kennis kunnen inzetten in de wijkteams om de zorg aan kinderen te verbeteren, zijn er programma's gestart voor de behandeling van gezinnen waar zowel kind als ouder in behandeling is, de kwaliteit van behandeling verder verbeterd door specialisatie én de zorg voor kinderen die gedwongen worden behandeld samen met de partners Jeugdformaat en Ipse de Bruggen vorm gekregen.