Nieuws

Componence Asset List

09 juni 2022

baas+van+morgen+200.jpg

Na twee jaar onderbreking door corona konden we begin juni eindelijk weer deelnemen aan 'De Baas van Morgen, een initiatief van JINC. Dit is een programma waarbij kinderen een dagje op de stoel van een directeur mogen zitten. Ze maken kennis met het bedrijf, de baan van de directeur en ze helpen mee een probleem op te lossen.

Bekijk de vlog die Zevah en Alicia van hun dag bij Parnassia Groep maakten.

Jongeren interesseren voor de zorg

Een van onze grootste uitdagingen voor de komende tijd is de schaarste aan personeel. Vandaar dat Carla Hagestein, psychiater en decaan bij Parnassia Groep, blij was met de hulp van Alicia en Zevah uit groep 8 van de Prinses Julianaschool. Ze willen allebei dokter worden en hebben meegedacht over de vraag hoe we jongeren kunnen interesseren voor de zorg.

Na een gezamenlijk ontbijt in het Zuidpleintheater hebben de nieuwe bazen kennis gemaakt met onze locatie in Poortugaal.  Marijn Bennaars, arts-in-opleiding tot psychiater, heeft ze een rondleiding gegeven over het terrein en uitgelegd wat voor cliënten we hier behandelen. Na een lunch in het zonnetje hebben ze van opleidingsfunctionaris Renate van Kronenburg uitleg gekregen over de verpleegkundige opleidingen binnen Antes. Opleider Nico van Beveren heeft ze verteld over de opleiding tot psychiater. Tussen deze afspraken door waren de bazen druk met allerlei opdrachten en het maken van een vlog. 

Rollenspellen op scholen

Aan het eind van de dag hadden ze wel een beeld waarom werken in de ggz leuk is: je kunt mensen helpen door met ze te praten. Hun advies aan ons om de jeugd te enthousiasmeren was: ga langs op scholen. En dan niet alleen informatie geven, maar interactief met een rollenspel. De een speelt iemand die een probleem heeft en de ander kan dan proberen te helpen door te praten. Dan ervaren ze hoe leuk dat is. Nog een tweede goede tip: elke twee maanden wat leuks doen met het team, uit eten of bowlen.

We gaan deze tips zeker meenemen en we kijken terug op een geslaagde dag! Bedankt bazen van morgen en hopelijk zien we jullie over een paar jaar terug als psychiater of psycholoog.