Nieuws

Componence Asset List

24 december 2021

ikpas+200.jpg

Eén maand lang geen alcohol. Dat is toch prima te doen.. Of toch best lastig? Dit laten we aan jou over om op te antwoorden. Wat wel met zekerheid kan worden gezegd is dat het zeker voordelen met zich meebrengt; het is gezond is, bespaart geld, je huid gaat er beter uitzien, het is goed voor je organen en, zeker in deze tijd niet onbelangrijk, het heeft een positief effect op hoe je je voelt!

Om die redenen doen er ook dit jaar weer duizenden mensen mee met de IkPas-challenge, ookwel Dry January genoemd! Meer dan de helft van de deelnemers voelde zich ook na zes maanden lichamelijk én mentaal fitter en drinkt minder dan voorafgaand aan IkPas. Meer argumenten niet nodig toch?

Wat houdt de IkPas-challenge in?

De afgelopen jaren zetten tijdens de maand januari 50.000 deelnemers hun alcoholgebruik op pauze. Vanaf 1 januari 2022 kan ook jij de uitdaging aangaan en ervoor kiezen een maand lang geen alcohol te drinken. Tijdelijk je alcoholgebruik op pauze zetten zorgt ervoor dat je zicht houdt op de functie van alcohol in je leven, je ook op langere termijn fysiek én mentaal beter voelt en minder alcohol drinkt. Doe jij en/of jouw cliënt ook mee? Schrijf je dan in via www.ikpas.nl/inschrijven.

Een coach om je te ondersteunen

Binnen Brijder preventie doet onze collega Ester Teunen ook weer mee als IkPas-coach. Daarnaast kun je, op momenten dat je het lastig vindt om vol te houden, een berichtje via de chat sturen op de website van IkPas. Daar word je dan ondersteund door een coach uit jouw regio.

En is het bovenstaande nog niet genoeg reden om een klein maandje te stoppen met je alcoholgebruik. Bekijken dan ook nog even deze resultaten op ikpas.nl/onderzoek. Wij zeggen; reden genoeg!

IkPas 2022

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die de Stichting Positieve Leefstijl organiseert met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. IkPas is de  Nederlandse vertaling van soortgelijke campagnes die ook in veel andere landen worden gehouden: Dry January in Engeland, Tournée Minérale in België en OcSober in Australië. Allen hebben ze eenzelfde insteek: stilstaan bij je alcohol-inname en de uitdaging met jezelf aangaan. Onder de paraplu van IkPas voeren gemeenten, GGD's, Verslavingszorg en een groeiend aantal bedrijven door het hele land de actie lokaal en regionaal uit.​