Nieuws

Componence Asset List

15 november 2023

teambuilding+200x200.png

Als je vitaal bent, zit je lekker in je vel en ben je mentaal en emotioneel in balans. Je hebt een gezonde leefstijl, werkt met plezier en houd energie over om leuke dingen te doen met je gezin en vrienden. Ook binnen een team is het blijven werken aan een goede balans tussen werk en privé van belang.

 

Hoe doe je dat in deze drukke tijden? Tijdens de Week van de Werkstress helpen we je graag op weg met deze 5 tips.

Tip 1: Begin je dag met een glimlach

Begroet je collega’s met een glimlach. Een glimlach straalt positiviteit uit en kan er zelfs voor zorgen dat het humeur van je collega verbetert.

Tip 2: Zeg eens wat vaker ‘Dank je wel’

Een eenvoudig ‘dank je wel’ of een complimentje geven verbetert de sfeer aanzienlijk. Door positieve feedback te geven aan je collega benadruk je de sterke punten. Het motiveert en versterkt het zelfvertrouwen, wat bijdraagt aan een positieve werkomgeving. Een compliment geeft een fijn gevoel, echt waar, probeer het maar eens!

Tip 3: Zoek de verbinding met je collega’s

Collega’s kunnen je inspireren, je aan het denken zetten en je nieuwe ervaringen laten opdoen. Gezamenlijke inspanningen, zoals een lunchwandeling, of samen koffie drinken, leiden tot betere resultaten en creëren een gevoel van saamhorigheid en betrokkenheid.

Tip 4: Vier je successen

Gezamenlijk behaalde prestaties worden nog weleens gevierd op de werkvloer. Ook persoonlijk succes mag aandacht krijgen binnen een team. Dat geeft niet alleen jou nieuwe energie, maar inspireert ook collega’s.

Tip 5: Blijf jezelf ontwikkelen

Neem uitdagingen aan, bedenk wat je wilt leren en hoe je dat wilt doen. Neem risico’s en durf fouten te maken. Door te blijven groeien in je werk, voorkom je verveling en eentonig werk. Dit draagt bij aan je eigen tevredenheid, maar het verrijkt ook de algehele dynamiek op de werkvloer.

Naast al deze tips zijn er ook allerlei gratis cursussen die je kunt volgen om mentaal fit te blijven. Bijvoorbeeld Hoe houd ik een gezonde leefstijl of Hoe kan ik beter ontspannen.

 

Gemiddeld brengen we acht uur per dag door op onze werkplek, dan kunnen we er maar beter het beste van maken, toch? Fijne werkdag!