Nieuws

Componence Asset List

22 april 2022

Bumpy+Road+200+x+200.jpg
Redesigning Psychiatry (een netwerk van ontwerpers en professionals dat zich bezighoudt met innovatie in de ggz) en Parnassia Groep hebben samen de handen ineen geslagen voor de podcastserie ‘The Bumpy Road’. En die is in de prijzen gevallen!

We wilden op een andere manier psychische problemen bij jongeren aankaarten. Ontwerper Nina Schouten bedacht een platform met podcasts waarin jongeren in niet-gescripte gesprekken hun persoonlijke verhalen vertellen over hun leven, over het daarin vastlopen, en over losbreken.
​​​​​​​Wat heeft geholpen om weer uit die situatie te komen? Hoe kun je iemand in zo’n situatie helpen? 

Die gesprekken van de jongeren zijn met een behandelaar. Ook zijn er verdiepende interviews met (zorg)professionals, paneldiscussies met jongeren over een besproken thema en interviews op straat. 

Daarnaast wordt iedere podcast ondersteund met een animatie van het hoofdpatroon waar de verteller in vastloopt. Luisteraars worden doorgelinkt naar aanvullende informatie en waar nodig professionele ondersteuning.
​​​​​​​De podcasts worden goed beluisterd. Het zijn herkenbare verhalen en situaties waar jongeren soms mee worstelen. We hopen hiermee psychische problemen bespreekbaarder te maken zodat eerder hulp gezocht wordt. Nieuwsgierig geworden? Beluister zelf de podcasts op www.bumpyroad.nl

Agis Innovatiefonds vond het de beste inzending en kende het de Bert Huiskamp Innovatieprijs 2022 toe, inclusief een cheque van € 10.000. Wat we met dit bedrag gaan doen? Weer nieuwe mooie verhalen met en over jongeren maken over hun leven, over vastlopen en over je weg weer vinden. 

Blij en supertrots zijn Leontien Los (Parnassia Groep/Brijder), Beatrijs Voorneman en Nina Schouten (beiden van Redesigning Psychiatry).(van links naar rechts) ​​​​​​​