Nieuws

Componence Asset List

11 april 2023

regulier-superbrains.jpg

Parnassia Groep biedt cliënten die op de wachtlijst staan bij i-psy, PsyQ, Brijder en Indigo de mogelijkheid om gebruik te maken van de app Superbrains. Met de app biedt Parnassia Groep een alternatief waarmee cliënten alvast zelf aan de slag kunnen met het verbeteren van hun mentale gezondheid.

Inzet app Superbrains

Superbrains zet op een slimme manier ervaringsdeskundigen in, biedt (dagelijkse) oefeningen en geeft praktische en nuttige informatie die helpend kan zijn. Deelnemers krijgen binnen de app een goede begeleiding door voor aanvang een Webinar en een starttraining te volgen.  

Superbrains is een onderdeel van Parnassia Groep en heeft zijn nut al bewezen voor mensen met ADHD. De app is in de tussentijd verder ontwikkeld en uitgebreid en biedt nu ook ondersteuning voor een bredere doelgroep. De app is geen vervanging van een behandeling maar biedt vooraf en - indien gewenst - tijdens de behandeling ondersteuning.

De wachtlijsten voor de ggz zijn niet van vandaag op morgen opgelost. Daarom werkt Parnassia Groep aan initiatieven om cliënten al eerder te kunnen ondersteunen. Een belteam van Parnassia Groep inventariseert welke cliënten al elders hulp hebben gevonden. Is dat niet het geval dan bekijkt het team of er elders - binnen of buiten Parnassia Groep - mogelijkheden zijn om eerder in behandeling te komen. Blijft de cliënt op de wachtlijst staan dan biedt de CAT het gebruik van de app Superbrains aan.