Nieuws

Componence Asset List

10 november 2023

regulier-mantelzorg.jpg

10 november vieren we de Dag van de Mantelzorg, een dag waarop mantelzorgers in het hele land in het zonnetje worden gezet. Of je nu wekelijks koffie drinkt met een depressieve buurvrouw, regelmatig wandelt met een vriend die wilt stoppen met drinken, of al jaren zorgt voor een familielid met schizofrenie: het bieden van ondersteuning aan een naaste met psychische problemen is geen eenvoudige taak. Het risico op het ontwikkelen van psychische klachten door overbelasting is reëel, daarom is het van essentieel belang om zelf overeind te blijven.

Blijf in balans om te kunnen mantelzorgen

Om mantelzorgers te ondersteunen, biedt Indigo verschillende cursussen en trainingen aan, zoals Zorgen voor een naaste, Stoppen met piekeren of Lekker slapen. Deze programma’s zijn ontwikkeld om naasten en familie te helpen in balans te blijven of te komen. Een volledig overzicht van ons aanbod vind je hier.

Inspirerend initiatief of Samen Sporten

Een andere manier waarop we deze bijzondere dag vieren, is door samen met familie en naasten te sporten. Afgelopen woensdag  heeft Martin de Jong, coördinator van het Domein Sport binnen Reakt de deuren geopend voor allerlei sportlessen voor cliënten en hun familieleden, vrienden, buren en woonbegeleiders. Er is al veel gesport en dat kan vandaag ook nog!  Op verschillende locaties wordt een gevarieerd sportprogramma aangeboden, waaronder fitness, voetbal, boksen, aikido, badminton, volleybal, en zwemmen. Het doel van deze sportlessen is om te laten zien hoe belangrijk en leuk sport kan zijn tijdens het herstel van onze cliënten. Familie en naasten kunnen ook na vandaag mee doen aan verschillende activiteiten bij Reakt.

'Deelnemers zijn vaak heel trots op wat ze doen bij de sport. Nu kunnen ze dat laten zien aan familie en naasten en samen met hun plezier maken. Daarnaast kunnen wij in onze lessen. En Reakt kan laten zien hoe belangrijk en leuk sport kan zijn tijdens het herstel van cliënten' aldus Martin de Jong

Waardering

Familie en naasten zijn voor cliënten in veel gevallen het steunsysteem. In de behandeling en het herstel van cliënten is het belangrijk om met familie en naasten samen te werken. Daarom spreken we op de Dag van de Mantelzorg onze waardering uit naar alle mantelzorgers die onvoorwaardelijke zorg en ondersteuning bieden aan hun geliefden, vrienden en buren met psychische problemen.