Nieuws

Componence Asset List

29 juli 2021

regulier-witte-roos.png

Wij willen iedereen die ons, in welke vorm dan ook heeft gesteund, hartelijk bedanken.

In de afgelopen twee weken hebben wij van patiënten, collega ggz instellingen, gemeente Den Haag en Rijswijk, politici, patiëntenverenigingen, de Nederlandse ggz en vele, vele anderen steunbetuigingen mogen ontvangen vanwege het zeer ingrijpende geweldsincident op de Leggelostraat in Den Haag.

Het is overweldigend om te zien hoeveel bloemen, kaarten en berichten we hebben gekregen. Dit geeft ons en de direct betrokken collega’s enorm veel kracht en steun. Daarnaast zijn er verschillende andere initiatieven ontstaan waardoor we ons ontzettend gesterkt hebben gevoeld, waaronder de 1-minuut stilte op vrijdag 23 juli om 12:00 uur geïnitieerd door NU’91.

Geweld tegen hulpverleners is en blijft onacceptabel, ook in de ggz. Het is mooi om te zien hoe vanuit de Nederlandse ggz 58 ggz-instellingen de krachten hebben gebundeld tot een gezamenlijke advertentie met een statement in meerdere kranten. Deze boodschap blijven wij met jullie uitdragen, want wij kunnen en zullen geweld tegen hulpverleners nooit accepteren.

Namens de raad van bestuur Parnassia Groep
Marc Blom

Namens het bestuur van Parnassia
Jurgen Verbeeck
Richard Prins