Nieuws

Componence Asset List

07 november 2016

Gerard+van+der+Wouden.jpg

Voor de derde aflevering van het dossier verwarde personen maakte het tv-programma De Monitor opnames bij een FACT-team van Bavo Europoort in Rotterdam. De Monitor doet onderzoek naar verwarde personen en bekijkt deze problematiek vanuit verschillende standpunten: de patiënt, de burger, de ggz, de politie en de politiek.

Deze aflevering geeft ​een kijkje achter de voordeur bij mensen in psychische nood en antwoord op de vraag wáárom het steeds vaker mis gaat. In de uitzending is een gesprek te zien tussen collega Gerard en patiënt Peter. Gerard laat ons zien waarom het soms lastig kan zijn om er eerder bij te zijn voordat de problemen van een patiënt te groot worden. Lees het interview met Gerard.

Ook komt hoogleraar Niels Mulder aan het woord die aangeeft dat er te weinig teams zijn die mensen met ernstige psychiatrische problemen thuis goed kunnen behandelen.

De Monitor heeft eerder twee afleveringen uitgezonden over het dossier van verwarde personen. In de eerste aflevering zijn de beelden van de Opvang Verwarde Personen te zien.

Deze aflevering niet gezien? Bekijk rechtstreeks de uitzending of lees eerst de toelichting op deze uitzending.