Nieuws

Componence Asset List

28 oktober 2020

regulier-jinc.png

Het Stagebureau heeft in samenwerking met JINC een digitale Bliksemstage verzorgd voor een klas leerlingen van het Van Vredenburch College (VMBO). Het project Bliksemstage vervult een grote rol in het keuzeproces van de leerlingen. Tijdens een Bliksemstage gaan jongeren op bezoek bij een bedrijf om te ervaren hoe het is om daar te werken. Ze maken kennis met de sector, allerlei verschillende afdelingen, mogen zelf aan de slag om te ervaren of het werk bij ze past en ze verbreden en verdiepen op die manier hun perspectief op de arbeidsmarkt.

Gezien de huidige situatie omtrent het coronavirus is het lastig Bliksemstages bij bedrijven te organiseren. Toch is het van groot belang voor de leerlingen, dat zij zich wel zo goed mogelijk kunnen oriƫnteren op verschillende beroepen. JINC heeft daarom de afgelopen maanden hard gewerkt aan een alternatief voor Bliksemstage dat digitaal kan plaatsvinden. Een mooie manier op een groep leerlingen wegwijs te maken in onze sector.

Therese Otten (stagefunctionaris) heeft de leerlingen uitgelegd hoe het werk binnen de GGZ er aan toe gaat. Collega Nick de Jong (preventiemedewerker Brijder en ervaringsdeskundige) heeft zijn ervaring als medewerker en zijn verhaal als ervaringsdeskundige gedeeld. Het was een ontzettend interactief programma, wat zeker voor herhaling vatbaar is!