Nieuws

Componence Asset List

10 oktober 2023

regulier-dag-mental-gezondheid.jpg

Hoe gaat het met je? Het lijkt een simpele vraag, maar soms is eerlijk antwoorden een hele uitdaging. Praten over mentale gezondheid is voor veel mensen nog steeds lastig. Maar vandaag, op deze Landelijke Dag Psychische Gezondheid, staat het belang van hulp vragen uit je naaste omgeving centraal.

Ook bij Parnassia Groep besteden we vandaag aandacht aan het thema ‘hulp uit je naaste omgeving.’ Door het delen van inspirerende praktijkverhalen en boeiende interviews, willen we laten zien waarom het zo belangrijk is om over je klachten te praten en er niet te lang mee rond te blijven lopen. Deze verhalen kunnen anderen aanmoedigen om ook hulp te zoeken en te beseffen dat ze er niet alleen voor staan.

'Als iemand jou iets vertelt over zijn of haar klachten, moet je niet gelijk alles willen weten. Wanneer diegene eraan toe is, kan je daar in gedeeltes over praten.’ Chantal

Lees de openhartige verhalen van collega’s en (oud-)cliënten van Reakt, Antes, PsyQ, Indigo en Parnassia hieronder:

  • Arjan en Ad hebben elkaar leren kennen via de Vriendendienst van Reakt. Samen maken ze wekelijks een wandeling en praten ze openhartig over hun dagelijks leven. Lees het verhaal van de twee vrienden.
  • Bij Netwerkzorg draait alles om het bieden van de beste ondersteuning aan mensen met psychische problemen. Samenwerking met verschillende partners staat hierin centraal. Jeanine Siep en Agens Bloem werken bij Antes en vertellen hier hun ervaringen.
  • (Oud-)cliënten van PsyQ en hun naasten vertellen samen wat hen hielp op het moment dat het mentaal niet zo goed ging. Lees hier het verhaal van Chantal en andere cliënten.
  • Door de lange wachtlijsten in de ggz wordt de rol van praktijkondersteuner (POH-GGZ) steeds belangrijker. Zij begeleiden en ondersteunen cliënten met psychische problematiek in de huisartsenpraktijk, totdat ze terecht kunnen bij de ggz. Onze Indigo collega’s Willem Eijsbroek en Dewi Gundlach vertellen vol passie over hun mooie werk.
  • Ontmoet Lynn (33). Tekenen is haar uitlaatklep om ervaringen te delen en te verwerken. Als ervaringsdeskundige bij Parnassia zet ze haar creativiteit in. Adoptie, eetproblematiek, angsten, ADHD en een zware depressie, ze kan er allemaal over meepraten. Lees haar inspirerende verhaal.