Nieuws

Componence Asset List

05 juli 2021

200+signaalkaart.jpg

De signalenkaart eetstoornissen helpt hulpverleners om eetstoornissen sneller te herkennen. De kaart biedt ook handvatten om in gesprek te gaan met mensen met eetproblemen. Met als doel eetstoornissen sneller in beeld te krijgen en toe te kunnen leiden naar gepaste hulpverlening. Eetstoornissen worden nog te vaak niet herkend, vooral omdat mensen met eetstoornissen zelf niet snel aan de bel zullen trekken. Het gevolg is dat zij niet of pas heel laat in behandeling komen.

Sneller hulp biedt meer kans op herstel

De ervaring leert dat hoe langer de eetstoornis duurt, hoe moeilijker het wordt om er vanaf te komen. Het is belangrijk dat huisartsen en andere hulpverleners weten waar zij op moeten letten en hoe zij daar het beste met hun patiƫnten over kunnen praten. Zodat eetstoornissen sneller worden herkend en patiƫnten sneller verwezen kunnen worden naar zorg.

De signalenkaart is recent geactualiseerd en is bedoeld voor huisartsen en andere hulpverleners binnen een huisartsenpraktijk. Ook voor andere ggz-hulpverleners, die niet direct werken met eetstoornissen maar deze wel tegenkomen, is het een bruikbaar hulpmiddel.

Download 2021_Huisartspraktijk_Signalenkaart-2.pdf (stichtingkiem.nl)

Deze nieuwe versie is een initiatief van Stichting Kiem, met medewerking van PsyQ, K-EET en individuele experts.