Nieuws

Componence Asset List

06 december 2016

250x198_hulp_bij_u_in_de_buurt.png

Onze GGZ teams in de regio Rijnmond organiseren de ambulante hulpverlening vanuit de wijk. Door deze wijkgerichte aanpak kunnen we bovendien nog beter samenwerken met u en andere hulpverleners die betrokken zijn bij onze patiënten.

Onze teams richten zich op de EPA doelgroep, dit zijn  mensen met een Ernstige Psychiatrische Aandoening (EPA). We spreken van EPA als zij langer dan twee jaar lijden aan een psychiatrische stoornis en daardoor ook in de problemen komen met bijvoorbeeld hun werk, woonplek, relaties en financiën. Wij zijn van mening dat iemand het beste herstelt als hij in zijn eigen omgeving, binnen zijn eigen netwerk, zijn kracht hervindt.

Onze kennis en expertise is gebundeld in GGZ teams, die elk in een eigen postcodegebied werken. Deze GGZ teams werken multidisciplinair en volgens de FACT-methodiek. Zij voeren de zorg- en behandeltaken uit en ondersteunen patiënten bij wonen en leven. Wij staan garant voor laagdrempelige zorg!

Contact

De GGZ teams zijn dagelijks tijdens kantooruren bereikbaar. Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de Acute Dienst of het Crisiscentrum voor overleg.

Verwijzing

Indien er bij uw patiënt sprake is van een ernstige psychiatrische aandoening en er is een indicatie voor behandeling binnen de ambulante specialistische GGZ, kunt u direct contact opnemen met het GGZ team bij u in de wijk.

Daarnaast kunt u terecht op ons Verwijzerspunt. Het Verwijzerspunt is op werkdagen bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur via T 088 357 10 57 en verwijzers@parnassiagroep.nl.