Nieuws

Componence Asset List

05 september 2022

regulier-prijzen-roeieninherstel.png

Zaterdag sloot het team van Roeien in Herstel (bestaande uit (oud-)cliënten in herstel van een verslaving) hun roeiseizoen af met de 1e plaats tijdens de Maasrace in thuisstad Rotterdam. De Maasrace is onderdeel van het programma van de Wereldhavendagen. De race begon met een spectaculaire massastart van ruim 40 deelnemende sloepen onder de Erasmusbrug. Na 18 km roeien in de brandende zon finishte het team van Roeien in Herstel als eerste kuikensloep onder de Boerengatbrug.

De ‘Recovery’ (de sloep van het team) werd niet alleen 1e in hun eigen categorie (kuikensloepen). De roeiers werden met hun snelle tijd zelfs 3de in het totaalklassement van de herenteams. Een weergaloze prestatie!

 

 

Een prachtig roeiseizoen

Na alle coronabeperkingen kon het team van Roeien in Herstel voor het eerst in lange tijd weer een normaal wedstrijdseizoen roeien. Bovendien was dit het eerste seizoen dat zij de beschikking hadden over hun eigen sloep, de ‘Recovery’. Zij namen dit seizoen deel aan Vechten op de Vecht, het Harlinger Kampioenschap, De 14th of May Memorial Regatta Rotterdam, de Slag om de Zaan en de Maasrace in Rotterdam. Maar het hoogtepunt was ongetwijfeld de Slag om Herstel.

Première mini-documentaire “de Slag om Herstel”

De Slag om Herstel was een 160 km lange en zware roeisloeptocht van Den Helder naar Rotterdam die op vrijdag 17 juni en zaterdag 18 juni geroeid werd door een team van (oud-)cliënten in herstel van een verslaving en collega’s van allerlei onderdelen van Parnassia Groep. Van deze tocht is een mini-documentaire gemaakt. Op dinsdag 13 september zal deze in première gaan op de websites en sociale media van Parnassia Groep, hou deze in de gaten!