Nieuws

Componence Asset List

25 februari 2016

Brijderloop+3+april+2016+start+op+baan+bij+de+molen.png

Hardlopen is niet alleen een goede manier om in beweging te komen maar ook om je psychische weerstand te verbeteren. Mensen die sporten hebben namelijk vijftig procent minder kans om een psychische stoornis (verder) te ontwikkelen dan mensen die niet sporten. Daarom wordt op  zondag 3 april a.s. voor de 18e keer de Brijderloop georganiseerd in Alkmaar. Een sportief hardloopevenement, dat voortgekomen is uit de runningtherapie van Brijder.

Bewegingsmedicijn tegen psychische en/of verslavingsklachten

Iedereen kent wel het voldane gevoel als je lekker actief in de buitenlucht bezig bent geweest. Door actief bezig te zijn, werk je tegelijkertijd ook aan je psychische en/of verslavingsklachten. Het verbetert niet alleen de lichamelijke conditie, bewegen heeft ook nog eens een positieve invloed op de manier van denken en doen. Hierdoor voel je je beter en krijg je meer zelfvertrouwen.

Brijderloop

De Brijderloop is al jaren een begrip in de regio en daarbuiten. Elk jaar groeit het aantal deelnemers. Afgelopen jaar liepen ruim 600 mensen mee. Jong en oud, van beginner tot wedstrijdloper, iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Een sportieve prestatie kan namelijk iedereen een geweldige kick geven. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de afstand van 5 kilometer of van 10 kilometer. Voor kinderen zijn er de volgende afstanden: 400, 800 en 1200 meter.

Op de website van Brijder staat alle informatie over de aanvangstijden en hoe deelnemers zich kunnen inschrijven.

Werken aan je vertrouwen

Binnen het behandelaanbod van Parnassia Groep is runningtherapie een aanvulling op de reguliere therapie. Runningtherapie is voor iedereen geschikt die last heeft van psychische klachten zoals stress,  depressie, burn-out, stemmingswisselingen en angststoornissen. Ook is het een goed middel tegen alledaagse verslavingen. Het gaat niet om presteren, maar over het vinden van balans. U goed voelen. Om deel te nemen aan runningtherapie is het hebben van ervaring met hardlopen dus absoluut niet noodzakelijk.

Meer informatie