Nieuws

Componence Asset List

28 april 2021

regulier_AlbertRinger.jpg

Zoals jaarlijks gebruikelijk organiseren we op 4 mei een herdenkingsbijeenkomst voor oorlogsslachtoffers bij het monument op onze Haagse locatie Albardastraat. Helaas kunnen we door de Coronarichtlijnen weer geen nabestaanden en anderen uitnodigen. Wilt u toch bloemen leggen op ons monument ? Dat kan hier digitaal vergezeld van een persoonlijke boodschap.

Stadsbrede dodenherdenking

Ook sluiten we voor het eerst aan bij ‘Den Haag herdenkt’ in de Grote Kerk. Deze stadsbrede herdenking is 4 mei van 18.30-19.30 uur te volgen via een livestream op www.huisvoordestad-denhaag.nl. Het thema hiervan is “Na 75 jaar vrijheid. Dit is een jaar waarin we de balans opmaken: waar staan we nu? Hoe vrij zijn we in 2021?”. Burgemeester Jan van Zanen houdt een toespraak  en jongeren en ouderen delen hun ervaringen. Het volledige programma vind je hier.

Interview Albert Ringer

Rabbijn Albert Ringer, verbonden aan Parnassia Groep, wordt voor de Haagse herdenking als nabestaande geïnterviewd.  Albert vertelt een bijzonder verhaal: hij wist weliswaar dat zijn familie, waaronder zijn grootvader, was vermoord in vernietigingskampen, maar de details kende hij niet. Het onderzoek dat in 2017 leidde tot opzet van ons monument, beantwoordde vele vragen. Albert kwam erachter dat zijn familieleden ondergedoken hadden gezeten op het terrein van de toenmalige psychiatrische instelling Rosenburg en van daaruit zijn gedeporteerd.  Een emotionele ontdekking.

Meer informatie over ons monument vindt u hier.